HRVAT BEZ BREAKA

Karlović se oprostio od Washingtona već u prvom kolu; u odlučujućem setu koban tie-break

29.07.2019 u 22:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač, 40-godišnji Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Washingtonu, njega je u susretu 1. kola svladao igrač koji je za nastup u glavnom turniru dobio pozivnicu organizatora Amerikanac Bjorn Fratangelo sa 6-4, 6-7 (14), 7-6 (5) nakon dva sata i 33 minute igre

Bio je ovo drugi međusobni susret Karlovića i Fratangela i druga pobjeda 26-godišnjeg Amerikanca, koji je slavio i prije dvije godine na US Openu.

Tijekom susreta Karlović nije iskoristio niti jednu od četiri 'break-lopte', sve četiri je imao početkom drugoga seta, dok je jedini put izgubio gem na svoj početni udarac u petoj igri prvog seta.

U 'tie-breaku' drugog seta Karlović je spasio pet meč-lopt Fratangela prije no što je uspio realizirati svoju petu set-loptu i izboriti odlučujući set. Kako tijekom 12 igara niti jedan igrač nije uspio zaprijetiti oduzimanjem servisa suparniku, ponovno se ušlo u 'tie-break'.

  • +3
ATP Houston, Ivo Karlović - Nick Kyrgios, 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Karlović je prvi stigao do 'mini-breaka' u prvom poenu i tu je prednost držao do vodstva od 5-4. Tada je izgubio poen iako je pogodio prvi servis, da bi kod 5-5 napravio dvostruku servis pogrešku i ponudio Fratangelu šestu meč-loptu, prvi uz servis, a Amerikanac je ponuđeno prihvatio.