POBIJEDILA I NJIRIĆ

Karlović prošao, Ljubičić ozlijeđen

26.01.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Osim Marina Čilića, na prvom grand slamu nastupilo je još troje hrvatskih predstavnika. Zabrinjava ozljeda Ivana Ljubičića, dok je Ivo Karlović nastavio s pobjedama u paru. Uspješna je bila i jedina hrvatska juniorka na turniru

Ljubičić i Čileanac Gonzalez su sjajno otvorili meč četvrtine finala protiv Kohlmanna i Nieminena te osvojili prvi set rezultatom 6:4, no tada je Ljubo osjetio probleme s bedrom i rezultat se rapidno okrenuo. Drugi set izgubili su 6:1, a pri vodstvu protivnika 2:0 u trećem Ljubičić je morao predati meč.

Karlović i Srbin Vemić odigrali su posljednji meč trećeg kola i protiv petih nositelja Kubota i Maracha izborili četvrtinu finala. Nakon što su u prvom setu poraženi 6:2, Karlović i Vemić iduća su dva seta dobili u 13. igrama i osigurali četvrtinu finala protiv Dlouhyja i Paesa. Posebno uzbudljiv bio je završetak drugog seta koji je riješen tek nakon 13:11 u tie breaku. Prođu li još jednu stepenicu, bit će to prvi polufinale grand slama u Ivinoj karijeri.

Prošla je i Silvia Njirić. Peta nositeljica juniorskog turnira je sa 6:4, 6:2 bila bolja od Tajvanke Ting Fei Juan. U osmini finala čeka je deseta nositeljica, Ukrajinka Zanevska.