POBJEGAO GORANU

Karlović otvoreno o rekordu; otkrio je i svoju najveću želju!

12.10.2015 u 11:52

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nedavno je pretekao legendarnog Gorana Ivaniševića na prvom mjestu ljestvice tenisača s najviše pogođenih as servisa u karijeri na ATP Touru. Za tportal.hr se javio iz dalekog Šangaja

Meč protiv Urugvajca Pabla Cuevasa, koji je Karlović izgubio sa 7-6 (5), 7-6 (7), vjerojatno mu je jedan od najdražih poraza u karijeri. Razlog je naravno 26 neobranjivih servisa kojima je Karlović stigao do brojke od 10.247, točno 10 više od Ivaniševića.

Niz neobranjivih servisa 36-godišnji Zagrepčanin nastavio je i na turniru u Šangaju od kuda se javio odlično raspoložen.

'Nakon što sam postavio novi rekord Goran Ivanišević mi je među prvima čestitao. Ma Goran je legenda za sva vremena!' kazao nam je Karlović koji je svojom pojavom od 211 cm visine prava atrakcija u Kini.

'Neki misle da sam košarkaš, ali na to sam već navikao. Kad me pitaju je l' igram košarku, svima kažem: naravno!' našalio se Karlović koji, kada ima slobodnog vremena, često s prijateljima zaigra košarku.

Na pitanje ima li neki cilj ili želju kada su as-servisi u pitanju te tko bi ga eventualno mogao dostići u budućnosti skromno kaže:

'Iskreno, bilo bi fora kad bih uspio zabiti još nekoliko tisuća aseva. E to će onda biti dosta! Nadam se da će ta brojka biti dovoljna da me nitko ne uhvati! OK, možda me jedino može dostići John Isner koji je šest godina mlađi od mene, ali uz uvjet da igra barem do 40-e.'

Nakon što je ekspresno pobijedio virusni meningitis koji ga je udaljio s terena na nekoliko mjeseci, Karlović sasvim drugačije gleda na svoju karijeru. Tako i na pitanje kako se osjeća i koliko još godina može igrati na vrhunskoj razini kaže:

'Nadam se kako ću igrati najmanje još nekoliko godina. Naravno, sve ovisi o zdravlju. Uživam u tenisu i ne razmišljam o mirovini', završio je Karlović kojeg nakon pobjede nad Francuzom Chardyjem čeka Španjolac Rafael Nadal kojeg još nikada u karijeri nije pobijedio (0-4).