TENIS

Karlović nakon drame od dva i pol sata izgubio polufinale Beča

29.10.2016 u 20:03

Bionic
Reading

Ivo Karlović nije se plasirao u finale ATP turnira u Beču. U polufinalu ga je pobijedio Francuz Jo-Wilfried Tsong 7:5, 5:7, 6:7(6) nakon 2 sata i 35 minuta igre

U prvom setu obojica su tenisača čvrsto držali servise i tek kod 5:5, na servis Tsonge, pojavila se prva prilika za 'break'. Karlović ju je zgrabio te je na svom servisu dobio priliku zaključiti set. No nije išlo lako, Tsonga je imao dvije 'break' lopte, ali Karlović se izvukao odličnim servisima.

U drugom setu Karlović je rano došao do prilike za 'break', već u trećem gemu. Odličnim reternima oduzeo je servis Tsongi bez izgubljenog poena. Tada je izgledalo da će Karlović brzo okončati meč u svoju korist, ali dogodio se preokret. Kod vodstva 4:3 hrvatski tenisač je napravio tri dvostruke servis pogreške i Tsonga je poravnao na 4:4, a potom je još jednom oduzeo servis Karloviću i tako dobio drugi set sa 7:5.

U šestom gemu odlučujućeg seta opet je posustao Karlovićev servis i Tsonga je to iskoristio za vodstvo 4:2. No već u sljedećem gemu 37-godišnji Karlović je vratio izgubljeni servis i set je otišao u tie-break. No u odlučujućoj igri francuski igrač manje je griješio i na kraju je dobio meč.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda Tsonge. Prethodno ga je hrvatski tenisač dva puta dobio - u 3. kolu Wimbledona, 2009. i 2015. godine.

U finalu će Tsonga igrati protiv Britanca Andyja Murraya kojemu je Španjolac David Ferrer predao polufinalni dvoboj bez borbe.