NAKON 70 MINUTA

Karlović među osam u Memphisu

14.02.2014 u 10:20

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu nakon što je u susretu 2. kola svladao drugog nositelja, Španjolca Feliciana Lopeza sa 7-6 (2), 6-4 nakon sat i 10 minuta igre.

Karlovića je i u drugom nastupu u Memphisu odlično služio servis, pogodio je 67 posto prvih servisa, zabio 19 aseva, te suparniku nije dopustio niti jednu "break-loptu". S druge strane, Lopez je držao visoku razinu na servisu samo u prvom setu tijekom kojega je ubacio 71 posto prvih početnih udaraca, te nije doustio Karloviću priliku za "break". No, u drugom setu Lopezov postotak ubačenih prvih servisa je pao na 58, što je Karlović iskoristio, te je realizirao jednu od četiri "break-lopte" za odluku.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Karlovića i Lopeza, ali prvi nakončak šest godina i dvoboja u Marseilleu 2008., te peta pobjeda našeg igrača.

U četvrtfinalu će Karlović igrati protiv Amerikanca Jacka Socka kojega je svladao u njihovom jedinom dosadašnjem susretu prošle godine u Indian Wellsu.