BRILJANTNA POBJEDA

Karlović kreirao senzaciju na Roland Garrosu!

27.05.2014 u 13:19

Bionic
Reading

Ivo Karlović izbacio je talentiranog Grigora Dimitrova, 12. tenisača svijeta u 1. kolu Roland Garrosa. 'Div sa Šalate' slavio je glatko u tri seta te tako priredio iznenađenje kojem se malotko nadao…

Hrvatski 35-godišnji veteran još jednom je pokazao da ga nitko ne bi trebao priželjkivati u ždrijebu velikih turnira. Na otvaranju u Parizu još jednom je bio nepremostiva prepreka za Grigora Dimitrova, 23-godišnjeg Bugarina kojem svi predviđaju veliku tenisku budućnost.

Nakon trijumfa u Zagrebu prošle godine, Karlović je ponovo slomio Dimitrova i to u čista tri seta. Bugarin mu nije bio u stanju oduzeti servis tijekom cijelog meča, dok je to 'Divu sa Šalate' uspjelo po jednom u prva dva seta. U trećem je odluka pala u 'tie-breaku', a Ivo je sa 7:4 dovršio posao.

Nakon ispadanja Wawrinke i Nishikorija, ovo je treće veliko iznenađenje muškog dijela turnira u Parizu.

Sljedeća prepreka našem će tenisaču biti bolji iz dvoboja između Austrijanca Andreasa Haider-Maurera i Nijemca Daniela Brandsa.

Mirjana Lučić-Baroni je pak u 1. kolu završila nastup. Bolja od naše predstavnice, 100. igračice svjetskog poretka, bila je 23-godišnja Amerikanka Alison Riske sa 7-6(2), 6-3. Bio je to treći međusobni ogled ovih tenisačica i prva pobjeda za trenutno 45. igračicu WTA ljestvice.

Roland Garros, 1. Kolo:

Karlović – Dimitrov 6:4, 7:5, 7:6(4)

Roland Garros, tenisačice, 1. kolo:

Riske - Lučić-Baroni 7-6(2), 6-3