ZA TPORTAL

Karabatić poslao poruku zbog koje Hrvati neće mirno spavati i otkrio nam što misli o Duvnjaku

21.01.2018 u 15:59

Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija sigurnim korakom ide prema polufinalu. U subotu je u zagrebačkoj Areni svladala Švedsku 23:17. 'Les Experts', kako je nadimak Francuzima, taj epitet moraju potvrditi i u ponedjeljak protiv Srba, a potom i u srijedu protiv Hrvata

Nakon neuspjeha na Euru u Poljskoj, kada su kao treća momčad u skupini drugog kruga ostali bez polufinala, Francuzi u Hrvatskoj igraju maksimalno koncentrirano i zasad su bez poraza te su sa šest bodova, ali i utakmicom manje, vodeća momčad skupine I.

  • +10
Francuska - Švedska, rukometni Euro 2018. Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Prvu veliku prepreku u drugom krugu uspješno su apsolvirali. Svladali su Švedsku 23:17 te mirnije čekaju nastavak natjecanja.

U ponedjeljak Francuze čeka okršaj sa Srbima, a taj je ogled jedan od najvećih rukometaša u povijesti Nikola Karabatić najavio ovim riječima.

'Igramo protiv Srbije i znamo koliko nam je ta utakmica važna. Srbi imaju prednost jer su već ispali iz kombinacija za polufinale te mogu igrati posve rasterećeno, za razliku od nas, koji smo pod pritiskom jer svaki bod nam je jednako važan', rekao je Nikola Karabatić u subotu.

No svima koji prate zbivanja na Euru jasno je da Francuska ne bi smjela imati ozbiljnijih problema u tom ogledu te da će protiv Hrvatske, koja do srijede odmara, igrati jednako važnu utakmicu. Ali s obzirom na to da je protiv Švedske izborena pobjeda, a samim time i gotovo osigurano mjesto u polufinalu, postoji li mogućnost da Francuzi protiv Hrvatske igraju ležernije?

  • +15
Navijači na utakmici Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Ha, ha... Ni govora. U svaku utakmicu idemo jednako ozbiljno. Ne želimo uopće kalkulirati, pa tako ni protiv Hrvatske. No o toj utakmici još uopće ne razmišljamo, jer prvo moramo pobijediti Srbiju', odgovorio je Karabatić na pitanje za tportal, potvrdivši ozbiljnost svoje momčadi.

OK, ali sigurno će vam biti jednostavnije pripremiti se za ovu Hrvatsku, u kojoj nema Domagoja Duvnjaka?

'Ponavljam, još nismo počeli razmišljati o toj utakmici. Prvo moramo pobijediti Srbiju. Ali jasno, Hrvatska s Duvnjakom i bez njega nije ista. Naravno, i ova Hrvatska ima odličnih igrača. No žao mi je Duleta (op.a. Duvnjaka) jer znam koliko je želio igrati pred svojim navijačima. Nema ljepšeg nego osvojiti nešto veliko u svojoj zemlji. Nadam se da će se Dule oporaviti te dobiti priliku da ga vidimo još i na ovom prvenstvu', poručio je Karabatić, potvrdivši svoju sportsku veličinu, jer zna da bi s Hrvatskom još jednu utakmicu mogao igrati tek u finalu.

A Hrvatska, kako je i sâm rekao, s Duvnjakom i bez njega nije ista.