PLAN JE USPIO

Kapetanu Hajduka sve se poklopilo; kazna i odbijenica NK Zagreba

01.12.2015 u 09:17

Bionic
Reading

Kapetan Hajduka Goran Milović saznao je svoju kaznu zbog dva žuta kartona zbog kojih je isključen na utakmici 18. kola MAXtv Prve lige protiv Zagreba u Kranjčevićevoj

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluku kojom se stoper 'bilih' kažnjava zabranom igranja na jednoj prvenstvenoj ili kup utakmici te novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna.

Milović će kaznu odraditi tako što neće igrati na utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa u srijedu u Kranjčevićevoj protiv Zagreba pa tako neće propustiti derbi hrvatskog prvenstva na Maksimiru u subotu (15 sati).

Inače, oko ove situacije diglo se dosta buke. Kapetan Hajduka je u prvenstvenom susretu protiv 'pjesnika' dobio žuti karton na početku susreta. To mu je bio ukupno treći što je automatski značilo da ga neće biti na susretu protiv Dinama, jer se žuti kartoni ne mogu odraditi u Kupu.

No on je zatim u završnici dvoboja stajao pored lopte, nije se želio maknuti ni nakon što ga je sudac verbalno opomenuo, pa je dobio drugu javnu opomenu odnosno crveni karton koji tako može odraditi u Kupu.

Problem je nastao poslije susreta, jer se Milović javno pohvalio da je svjesno išao zadržavati igru i da je to bilo taktičko razmišljanje, a zbog toga nesportskog istupa mogao je dobiti i više utakmica suspenzije.

Srećom po Hajduk to se nije dogodilo i Milovićev plan da nastupi protiv Dinama je upalio i to ne samo zahvaljujući njemu.

Naime, i Hajduk je poput Dinama želio odgoditi četvrtfinale Kupa kako bi dočekao derbi odmorniji, ali su u NK Zagrebu njihov zahtjev odbili. Da su slučajno 'pjesnici' pristali na drugi termin, Milović ne bi mogao u Kupu odraditi kaznu pa bi propustio susret s 'modrima', jer bi kaznu odrađivao tada.