barakude u finalui

Kapetan Marko Bijač izjavom o Španjolcima sve rekao: To se čini nemogućim, ali...

14.01.2024 u 20:11

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu Europskog prvenstva u Zagrebu bila je bolja od Mađarske 11:8. Sad Barakude u finalu čeka Španjolska, a sudeći po izjavama kapetana Marka Bijača čeka ih težak posao

Tako će hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak, 16. siječnja, braniti europsko zlato osvojeno prije dvije godine u Splitu. U finalu 36. izdanja europskog vaterpolskog europskog prvenstva igrat će reprezentacije Hrvatske i Španjolske. Prvi je izjavu dao kapetan Marko Bijač.

'Bili smo strpljivi i borili smo se cijelu utakmicu i tek u zadnjoj četvrtini smo uspjeli slomiti otpor Mađara. Oni su unatoč tom sjajna ekipa prepuni su fantastičnih talenata i zaista su sjajna ekipa, što su i pokazali tijekom cijelog prvenstva. Ali mislim da smo zasluženo u finalu, kazao je za HRT kapetan Marko Bijač.

Posebno je zadovoljan podrškom s tribina u Zagrebu. Od početka ih nose navijači:

'Predivna atmosfera, iz utakmice u utakmicu je sve bolje i bolje. Nadam se da ćemo u finalu imati jednako dobru podršku, ako ne i bolju', dodao je Bijač.

  • +11
Slavlje hrvatskih vaterpolista nakon plasmana u finale Europskog prvenstva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za kraj se dotakao protivnika u finalu, Španjolske. Kako protiv njih?

'Jako teško, mislim teško je njih pobijediti i to pogotovo dva puta na jednom turniru. To se čini nemogućim, ali sigurno da ovakvom igrom i agresivnošću imamo svoje šanse. Treba se odmoriti večeras i od sutra ih početi analizirati. Oni su možda kvalitetom i najjači na ovom turniru, ali spremit ćemo se i ukoliko budemo na ovom nivou te ispravimo neke greške, mislim da imamo šanse', završio je Bijač koji je svojom iskrernom izjavom sve rekao koliko respektiraju protivnika.

  • +41
Hrvatska - Mađarska, EP vaterpolo, polufinale, 14.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

-