protivnik dinama

Španjolski prvoligaš se pohvalio pojačanjem: Prvi Božićni poklon je već u kući

28.12.2023 u 08:23

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Betis, protivnik zagrebačkog Dinama u šesnaestini finala Konferencijske lige, doveo je američkog veznjaka Johnnya Cardosa (22) iz brazilskog Internacionala

Johnny Cardoso (22), reprezentativac SAD-a, dolazi u Betis kao zamjena za ozlijeđenog argentinskog reprezentativca Guida Rodrigueza (29) čiji se povratak na travnjak ne očekuje prije ožujka.

'Prvi Božićni poklon je već u kući', objavio je Betis na društvenim mrežama.

Betis nije naveo koliku je odštetu platio Internacionalu, koji je završio sezonu na devetom mjestu u brazilskom prvenstvu. Španjolske novine AS i Estadio Deportivo izvijestile su da je sedmoplasirana momčad Primere izdvojila 6 milijuna eura za Cardosa.

Igrač, koji ima i talijansku putovnicu, u srijedu je doputovao u Sevillu iz Brazila. Sa 'zeleno-bijelima' je dogovorio suradnju do lipnja 2029. godine, izvijestio je Betis.

Nogometaši Betisa vraćaju se u četvrtak na trening nakon kratkog blagdanskog odmora.

  • +5
Betis - Girona, španjolska liga, 21.12.2023. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Trener Manuel Pellegrini ima problema s izostancima igrača jer su mu osim defenzivnog veznjaka Rodrigueza, ozlijeđena oba desna beka - Hector Bellerin i Youssouf Sabaly. Također su ozlijeđeni stoper Marc Bartra i golman Claudio Bravo. Ofenzivni vezni Nabil Fekir, koji je zbog ozljeda odigrao samo 77 minuta ove sezone, počeo je vježbati na travnjaku. Ovaj tjedan bi se trebao priključiti suigračima u punom treningu.

Betis i zagrebački Dinamo će odigrati 15. veljače prvu utakmicu u Sevilli, a uzvrat je 22. veljače u Zagrebu.

Standings provided by Sofascore