okršaj u Belgiji

Kapetan Ademi uoči gostovanja kod Genka rekao je svoje, a trener Dinama Krznar iskreno priznao: Nema pritiska, ali...

29.09.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo u četvrtak od 21 sat čeka utakmica drugog kola Europa lige skupine H protiv Genka. Sudeći po izjavama iz tabora Modrih optimizma im ne nedostaje

'Ispred nas je izuzetna utakmica. Oni su u prvoj utakmici na gostovanju dobili što su tražili, puni plijen. Naše je ponoviti isto na našem prvom gostovanju. Imamo dosta znanja i moći i nadam se da ćemo trkački biti raspoloženi i borbeni i da se možemo nadati dobrom rezultat', rekao je Damir Krznar čija je momčad ovaj vikend u Koprivnici upisala visoku pobjedu 4:1 protiv Slaven Belupa.

'Veseli nas forma napadačkog dijela tima, idemo puni vjere da ćemo nastaviti taj niz što se pogodaka tiče', dodao je, izražavajući žaljenje što će utakmicu u Belgiji propustiti Deni Jurić.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

"Teško će ga biti nadoknaditi. On je važan ne samo zbog realizacije, nego i zato jer je špica koja juri i ganja i ne da stoperima mira", nadovezao se. Iako je Dinamo bez pogodaka u tri zadnje europske utakmice Krznar ističe kako nema pritiska za njegove igrače.

'Nema pritiska, znamo da možemo, i pitanje je trenutka', istaknuo je Krznar, kazavši kako je Genk težak protivnik, brzinski raspoložena momčad koja je dobra u kombinatorici i ima dobar pas zbog čega će njegova momnčad trebati biti trkački raspoložena.

'Vjerujem da će igrači biti raspoloženi, trkački na nivou i na nivou što se faze napada tiče, da će se boriti za drugu loptu, za ničiju loptu jer što više tih lopti osvajaš, osvajaš više napada i imaš više prilika za realizaciju', dodao je.

Kapetan Dinama Arijan Ademi također kaže da su on i njegovi suigrači spremni i da svi imaju velika očekivanja.

'Spremali smo se za ovu utakmicu i nadamo se najboljem mogućem ishodu', kazao je Ademi koji se slaže da je pobjeda u Koprivnici dobar vjetar u leđa.

'Svaka je pobjeda bitna za ekipu, diže samopouzdanje. Spremni smo za četvrtak', dodao je kapetan Dinama.

Utakmica drugog kola Europa lige skupine H protiv Genka na rasporedu je u četvrtak u 21 sat.

  • +63
Dinamo - West Ham, 1. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL