dramatično u ukrajini

Kaos u zemlji; Jovićević i društvo u zadnji tren, dok su padali projektili, pobjegli iz Dnjipra: Srna i Vukojević blokirani su u Kijevu!

24.02.2022 u 15:24

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener Igor Jovićević za vrijeme ruske agresije na Ukrajinu uspio je napustiti Dnjipro. U jedan dan nastao je pravi kaos u zemlji

Igor Jovićević, nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, trenutačno je zaposlen u Dnjipru i doveo je momčad do borbe za naslov prvaka i plasman u Europu. No od srijede je prvenstvo prekinuto, a tijekom napada nastao je pravi kaos.

'Ovo je strašno, šokantno, preko noći, u nekoliko sati, sve se promijenilo. U srijedu smo došli s priprema, a sad… Evo, pobjegli smo iz Dnjipra, potrpali smo se u automobile i vozimo se prema zapadu, prema Lvivu. Ujutro smo nekoliko sati bili u skloništu, bombe su padale po gradu, kad je krenulo pucati na sve strane, odlučili smo otići i potražiti spas. Ali daleko smo još od toga', kazao je Igor Jovićević za Sportske novosti, dodavši:

'Došli smo 120 kilometara od Dnjipra, danas, vjerojatno, nećemo dalje. Znate, mi smo od Lviva udaljeni 10 i više sati vožnje, čeka nas noć, policijski sat, neizvjesnost. Stali smo u jednom hotelu na putu, tu smo Neven Đurasek, ja i ostali stranci iz kluba, sutra (petak, nap.a.) pokušat ćemo nastaviti. Dok vam ovo pričam, čuju se eksplozije oko nas, cijelim putem gađaju vojne ciljeve i baze. Sve je ovo lutrija, tko zna što nas čeka idućih dana', kazao je Jovićević.

Ispričao je da se telefonski čuo s nekoliko hrvatskih igrača u Ukrajini.

'Razgovarao sam sa Srnom i Vukojevićem, oni su u Kijevu, blokirani. Iz Kijeva se trenutno ne može izaći! Zvao sam naše veleposlanstvo, ali nisam uspio nikoga dobiti. Ma, vjerujte, doživio sam svašta, preživio sam i one potrese u Zagrebu, oba, ali ovo je… ma užas', dodao je Jovićević.

  • +52
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia/AFP / Autor: Aris Messinis