teška situacija

Nogometaši Šahtara u strahu od ruske vojske sakrili se u hotel u Kijevu i ne mogu nikamo: Pomolite se za nas!

24.02.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Nakon što je tijekom četvrtka ruska vojska započela s invazijom na Ukrajinu ubrzo je došlo do totalnog kaosa u glavnom gradu Kijevu

Kako javljaju mediji, a potvrdilo je i ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine, ruske snage su do ranih popodnevnih sati preuzele kontrolu nad međunarodnom zračnom lukom Antonov u Hostomelu, udaljenoj svega 23 kilometra od centra Kijeva.

Od jutra u većini ukrajinskih gradova odjekuju eksplozije, a ljudi napuštaju svoje domove. Među njima su i brojni sportaši, od kojih je i puno stranaca.

>> [UŽIVO] Ruska vojska na ulazu u Kijev, kontrolira zračnu luku u predgrađu! Tenkovi ušli u Harkov, a sve je više žrtava na ukrajinskoj strani

Podsjetimo, ukrajinsko nogometno prvenstvo je zaustavljeno, a pravu dramu u Kijevu proživljavaju igrači Šahtara, kluba iz Donjecka koji je već godinama u izbjeglištvu.

Tako su neki mediji prenijeli da su u jednom kijevskom hotelu ostali zarobljeni glavni trener Šahtara Roberto De Zerbi te nekoliko članova stručnog stožera i igrača. Zasad nema informacija o tome gdje se nalazi Darijo Srna, sportski direktor kluba. Nedaleko od Kijeva čuju se eksplozije i detonacije i malo je reći da su svi u strahu.

Među tim igračima je i Brazilac Junior Moraes te se, kada su označene uzbune u Kijevu, javio na svom profilu na Instagramu.

'Situacija je ozbiljna i zapeli smo u Kijevu čekajući rješenje za izlazak. Nalazimo se u hotelu. Pomolite se za nas', poslao je kratku poruku Moraes putem Instagram storyja.

Treba reći da su s brazilskim nogometašima trenutačno u Kijevu zatočeni i članovi njihovih obitelji te se 'osjećaju napušteno i ne znaju što im je raditi'.