čudna odluka

Kaos u posrnulom Milanu: Lošeg trenera zamijenit će još gori!?

04.11.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Vincenzo Montella mogao bi dobiti otkaz na klupi Milana ako izgubi od Sassuola ove nedjelje, a talijanski mediji vjeruju da će ga naslijediti Gennaro Gattuso koji sigurno nije puno veći stručnjak...

Milan ima očajne rezultate u Seriji A, bez obzira na više od 200 milijuna eura potrošenih ovog ljeta na skupocjena pojačanja. Momčad koju vodi Vicenzo Montella nakon poraza u derbiju protiv Juventusa trenutno se nalazi na osmom mjestu, daleko od pozicija koje vode u Ligi prvaka, a dva remija bez pogodaka protiv grčkog AEK-a u Europskoj ligi dodatno su pokvarili dojam.

  • +18
Milan - Juventus, 11. kolo Serie A, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: ALBERTO LINGRIA

U klubu je kaotična situacija, jer postoji šansa da kineski vlasnici koji su tek nedavno kupili klub odluče prodati Milan i prije kraja sezone pa u svlačionici vlada neizvjesnost.

Da su drukčije okolnosti, Montella bi vjerojatno već dobio otkaz, a ovako je opstao do ovog vikenda, no trebat će mu pobjeda u nedjelju protiv Sassuola kako bi zadržao svoje radno mjesto.

'Još uvijek ništa nije izgubljeno, možemo se probiti do četvrtog mjesta. Ova momčad ima veliki potencijal,' uvjerava javnost Vincenzo Montella dok uprava kluba polako gubi strpljenje.

Prema tvrdnjama Gazzette dello Sport, ako Montella dobije otkaz zamijenit će ga Gennaro Gattuso koji trenutno vodi juniorsku momčad crveno-crnih.

Time Milan definitivno ne bi dobio boljeg trenera, jer Gattuso dosad ništa nije pokazao kao strateg, dapače. Prošle sezone u Seriji B uspjelo mu je nemoguće: njegova Pisa primila je najmanje golova od svih momčadi u ligi, a svejedno je ispala.

Na pravog stručnjaka na klupi Milan će očito morati pričekati do sljedećeg ljeta. Pod uvjetom da klub i tada bude imao stabilnu financijsku situaciju...