što će odlučiti?

Čeka se teška odluka zbog koje će se u problemu naći Barcelona i njemačka reprezentacija

04.12.2023 u 17:18

Bionic
Reading

Marc-Andre ter Stegen (31), golman Barcelone i njemačke nogometne reprezentacije, zbog ozljede bi mogao propustiti nastup na Europskom prvenstvu kojem je iduće godine domaćin Njemačka

Trenutačno je Ter Stegen izvan pogona te nije branio u prijateljskim utakmicama Njemačke protiv Turske i Austrije, a nije branio ni za Barcelonu tijekom posljednja tri dvoboja.

Razlog je ozljeda leđa, a kako navode španjolski mediji, vrlo je izgledno da se ti problemi na kvalitetan način mogu riješiti jedino operativnim zahvatom. A to bi za Ter Stegena, ovisno o brzini oporavka, značilo najmanje šest do osam mjeseci pauze i izbivanja s terena.

Barcelona, njemačka reprezentacija i sam Ter Stegen nisu službeno potvrdili odlazak na operaciju, no ako se dogodi takvo što ovaj će golman gotovo sigurno ostati bez sudjelovanja na EURU 2024. koji se igra baš u Njemačkoj.

  • +12
Barcelona - Atletico Madrid, španjolska liga, 3.12.2023. Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez

Od 2014. godine Ter Stegen je član Barcelone za koju je branio na 394 utakmice, a u karijeri je do sada sakupio 38 nastupa za Njemačku koja će na prvenstvu u skupini A igrati protiv Švicarske, Škotske i Mađarske.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore