RAONIĆ IZABRAO TALIJANA

Kanađanin prvo otkazao Ljubićiću pa nakon njega Moyi; evo razloga

01.12.2016 u 10:46

Bionic
Reading

Najbolji kanadski tenisač Miloš Raonić, treći na ATP ljestvici, objavio je u četvrtak da nakon najbolje sezone iza sebe raskida suradnju sa svojim trenerom Carlosom Moyom. Tako je nakon suradnje s Hrvatom (Ljubičić), Španjolcem (Moya) sjajni Kanađanin izabrao Talijana (Piatti)...

Moya, osvajač Roland Garrosa 1998., priključio se Raonićevom timu u siječnju nakon čega je pomogao 25-godišnjem tenisaču da stigne do svog prvog finala na nekom grand slam turniru u Wimbledonu i završi sezonu na trećem mjestu ATP ljestvice, što je u odnosu na prošlu godinu skok od 11 mjesta. Kanađnin je surađivao s bivšim hrvatskim tenisačem Ivanom Ljubičićem više od dvije godine prije nego je započeo suradnju s Moyom.

Raonić, koji je ove sezone sakupio 52 pobjede i osvojio svoj osmi naslov u karijeru u Brisbaneu u siječnju, zahvalio je Moyi jer mu je pomogao da razvije sav svoj potencijal dodavši da će ostati "bliski prijatelji".

'Hvala Carlosu Moyi jer mi je mnogo pomogao ove godine, uz moj tim, i izvukao ono najbolje iz mene', napisao je Raonić na svom Instagram profilu.

'Nećemo nastaviti našu suradnju, ali ćemo ostati bliski prijatelji. Želim mu sve najbolje.'

Novi Raonićev trener bit će Talijan Riccardo Piatti.