TRANSFER PREOKRETA?

Kalinić u Engleskoj, Hajduk napokon iz minusa!

20.01.2016 u 09:52

Bionic
Reading

Hajduk je na rubu najunosnijeg transfera proteklih godina kojim bi došli na sam rub vraćanja kluba u stabilnu financijsku situaciju

Lovre Kalinić još nije potpisao ugovor s Aston Villom, no sve zainteresirane strane dogovorile su uvjete nove suradnje. Čeka se izdavanje radne dozvole i liječnički pregled, nakon čega bi se aktivirao prijelaz vrijedan 6.5 milijuna eura. Rekordan po pitanju hrvatskih vratara.

Kalinić i 'njegovi ljudi' zadržavaju 30 posto po slovu ugovora, dok bi Hajduku ostalo 4.4 milijuna eura. Uz milijun zarađen na Caktaševom transferu, taman da se u blans stave klupska dugovanja i potraživanja! Novac će dolaziti u ratama, pa je prerano zaključiti da Hajduk ovim transferom izlazi iz dugogodišnjih dugova, ali ovaj novac garancija je stabilnosti i neometanog nastavka rada kluba.

Važno je to jer su u prijelaznim rokovima uoči ovoga Hajdukovi igrači u inozemstvo išli 'po diskontnim cijenama'. Teško je pregovarati klubu koji je financijski 'na aparatima', svaki europski ili kineski interesent je znao da Hajduku hitno treba novac i da će prihvatiti i manju cijenu za igrača za kojega se pregovara. Nakon ovog transfera taj efekt nestaje, Hajduk bi nakon prodaje Kalinića napokon mogao uhvatiti ozbiljniju uzlaznu pitanju. I ako su pametni, u minuse se više neće vraćati.