zaista lijepo

Kakve riječi legendarnog Francuza; dotakao se talentiranog Hrvata, ali se naklonio i Hrvatskoj i Dinamu!

27.10.2022 u 11:51

Bionic
Reading

Legendarni francuski napadač i stručni komentator CBS Sportsa Thierry Henry nahvalio je hrvatskog reprezentativca nakon sjajne utakmice u Ligi prvaka u kojoj je postigao i pogodak protiv Real Madrida u pobjedi 3:2

Branič RB Leipziga (20) bio je blizu prelaska u Chelsea u ljetnoj prijelaznom roku, ali ostao je u Njemačkoj te potpisao novi ugovor.

'Stoperi koji su ljevaci su rijetka vrsta. Jak je i ima osjećaj za dodavanje. Ono što mi se sviđa i mora se odati počast Hrvatskoj i Dinamo Zagrebu. Oni proizvode igrače kako im se prohtije', kazao je Henry te dodao:

'Chelsea ga želi, a mogu imenovati još klubova. Dobar je u branjenju, ali i u prekidima. Ipak, ono što je najvažnije, kada si ljevak, onda te ljudi odmah primjećuju.'

Podsjećamo, u susretu petog kola F skupine nogometne Lige prvaka RB Leipzig je pobijedio aktualnog europskog prvaka Real Madrid sa 3:2, a prvi pogodak za njemački sastav zabio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

  • +5
RB Leipzig - Real Madrid, 5. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

RB Leipzig je protiv Kraljevskog kluba poveo u 13. minuti golom hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. Dominik Szoboszlai je ubacio iz kornera, Andre Silva je pucao glavom, Thibaou Courtois obranio, ali se lopta odbila do našeg reprezentativca koji je zabio za 1:0. Nije dugo trebalo Leipzigu da zabije i drugi pogodak madridskom sastavu. Samo pet minuta kasnije poentirao je sjajni Christopher Nkunku.

Vinicius Junior je u 25. minuti imao priliku smanjiti, no pucao je pored lijeve stative. U 37. minuti ponovo je prijetio brazilski napadač, ali je Janis Blaswich sjajno obranio. Ipak, u 44. minuti Vinicius je uspio zabiti pogodivši glavom na ubačaj Marca Asensia.

Europski prvak je mogao izjednačiti u 53. minuti, međutim udarac Aureliena Tchouamenija je obrana blokirala. U 79. minuti još jednu priliku je imao Vinicius, ali niti on nije bio precizan. Korak bliže pobjedi Leipzig je stigao u 81. minutui kada je Timo Werner zabio za 3:1, a konačnih 3:2 postavio je Rodrygo iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Gvardiol je odigrao cijeli susret za domaćine, dok je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić propustio susret zbog lakše ozljede.