SPEKTAKL ZA VIKEND

Kakva vijest za skijanje; najveći svih vremena Marcel Hirscher vozit će u Kitzbühelu: 'Postaje ozbiljno, vrijeme je...

19.01.2022 u 18:17

Bionic
Reading

Vremenska prognoza i najava velike količine novog snijega natjerali su organizatore utrka Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbühelu na promjenu rasporeda pa će slalom biti održan u subotu, a drugi od dva spusta u nedjelju

Meteorolozi za subotu najavljuju mogućnost za 30 do 60 cm novog snijega, što bi onemogućilo sigurno izvođenje natjecanja u spustu, dok bi slalom mogao biti održan.

Prva vožnja bi trebala biti održana s početkom u 10.15 sati, a druga bi trebala startati u 13.45 sati. Na startu bi se trebala naći i trojica hrvatskih skijaša, Filip Zubčić, Istok Rodeš i Samuel Kolega.

Start nedjeljnog spusta predviđen je za 13.30 sati, a u petak bi početak trebao biti dva sata prije (11.30).

Neuobičajeno kasno vrijeme starta nedjeljnog spusta su iz Međunarodne skijaške federacije (FIS) objasnili željom da radnicima na stazi daju što više vremena za pripremu.

U srijedu je u Kitzbühelu održan prvi trening na kojem je najbrži bio Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde (1:56.54 minute), a pad je doživio Nijemac Josef Ferstl, koji je helikopterom prevezen u bolnicu. Tamo je ustanovljeno da nema težih ozljeda, ali se dobro natukao.

Zanimljivo je da se u ulozi predvozača pojavio proslavljeni austrijski skijaš Marcel Hirscher, što je ovjekovječio i na svom Instagram profilu s porukom: 'Postaje ozbiljno. Vrijeme je da vozim Streif.'

Osmerostruki osvajač Velikog kristalnog globusa i pobjednik na 67 pojedinačnih utrka Svjetskog kupa oprostio se od profesionalnog skijanja 2019., a sve su češće špekulacije o mogućem povratku 32-godišnjeg austrijskog velikana u Svjetski kup.

Barem jednokratno, to će se dogoditi ovog vikenda u Kitzbühelu, kad bi Hirscher u ulozi predvozača trebao biti na obje spustaške utrke, na stazi na kojoj se tijekom profesionalne karijere nikada nije odvažio natjecati u skijaškoj 'formuli 1'.