KICKBOKSER VELIKANI

Kakva čast! Trenirat će ih najveći stručnjak na svijetu!

30.04.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija tajlandskog boksa u Novom Vinodolsom odrađuje pripreme za svjetsko amatersko prvenstvo koje će se sredinom kolovoza održati u Bangkoku

Izbornik hrvatske Muay Thai reprezentacije Branko Cikatić i trener Emil Zoraj, bez sumnje jedean od najuspješnijih hrvatskih kickboksera svih vremena, okupili su 21 reprezentativaca i otišli na sedmodnevne pripreme u Novi Vinodolski, točnije u Novi Spa Resort, gdje u vrhunskim uvjetima odrađuju pripreme za SP u Tajlandu.

Naravno, s obzirom na iskustvo predvodnika reprezentacije, jer Branko Cikatić je bio svjetski i europski prvak u tajlandskom boksu i prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix u Japanu 1993. godine, a Emil Zoraj dvostruki svjetski prvak u tajlanskom boksu, jasno je da reprezentativci imaju od koga učiti.

'Pripreme su prave 'spartankse', imamo jake treninge, za fizičku pripremu, u prijepodnevnim satima, potom gledamo borbe i mečeve, kako bi se borci priviknuli na pravila, a navečer spariramo', rekao je Branko Cikatić te najavio posjet Nizozemca Thoma Harincka, čovjeka koji je proglašen za najboljeg trenera u tajlanskom boksu na svijetu, a koji je bio trener i našem Cikatiću, ali i drugim velikanima ovog sporta, poput Petera Aertsa, Badr Harija, Jérômea Le Bannera, Andersona Silve. 

'Veselimo se nejgovom dolasku, jer velika je čast kada ti takvo ime dođe održati trening. I ja ću imati prilike puno toga naučiti', izjavio je Emil Zoraj, a onda istaknuo imena boraca koji bi Hrvatsku trebali predstavljati na SP-u u Bangkoku.

'Za početak moram istaknuti da bi po kvaliteti na SP možda moglo putovati i više boraca. No s obzirom na financijsku situaciju te novac koji dobivamo od Hrvatskog olimpijskog odbora, za očekivati je da ćemo na Tajland ići sa šestero boraca. Kod boraca to su Matija Međimorec, u kategoriji do 71 kg, zatim Zoran Totić, u kategoriji do 75 kg i Marin Čarapina, u kategoriji do 81 kg. Kod djevojaka to su Andrea Ivas, Helena Jurišić i Hela Ćužić, a ako bude sredstava na put bi mogla i Irena Ćuić'.

Tko je najveći kandidat za medalju?

'Teško je reći jer naši borci nastupaju u tri najteže kategorije, u kojoj ima i najviše boraca, najspremnijih, tehički najpotkovanijih. Pitanje je i kakav ćemo imati ždrijeb. Dakle, nije samo u pitanju snaga i znanje, već i sreća. A do finala je moguće da odrade po četiri, pet borbi. Prema dojmu, možda je najbliži medalji Marin Čarapina, borac koji je potpisao ugovor sa WMC-om, svjetskom Muay Thai federacijom. I on ćeodmah nakon ovih priprema otputovati na Tajland, gdje će boraviti sve do SP-a'.

S obzriom da je SP u kolovozu, bit će još vremena za pripreme?

'Naravno. Zadnji ciklus planiramo odraditi u srpnju,a do tad ću pokušati organizirati mečeve, vjerojatno u Zadru. U savkom slučaju, imamo još posla, ali i što je najvažnije - volje i želje za što boljim sportskim uspjesima', zaključio je trener hrvatske reprezentacije u tajlandskom boksu.