TKO JE DOVEO BOČKAJA?

Kako je Zdravko Mamić najveći transfer zimskog prijelaznog roka jednom rečenicom pretvorio u veliki slučaj

28.12.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Hrvatskim medijskim prostorom brzo se proširila snimka u kojoj Zdravko Mamić jasno i glasno sebi pripisuje zasluge za prelazak Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo

Odlazak ponajboljeg igrača u redove velikog konkurenta u borbi za naslov prvaka razljutio je navijače Osijeka pa je ulogu vatrogasca preuzeo trener Plavo-bijelih Nenad Bjelica poručivši da je odluka o puštanju Bočkaja bila njegova.

Tu bi se stvari vjerojatno primirile da iz Međugorja nisu prenesene Mamićeve riječi koje su snažno odjeknule u Hrvatskoj.

'Dok smo se svi skupa veselili, ja sam radio jer ste me inspirirali. Takvo ste mi vino točili da sam večeras kupio Bočkaja, ali to je samo početak', poručuje Mamić s jedne zabave.

Sportske novosti su zatražile službeni komentar GNK Dinamo i dobile ovaj odgovor:

'GNK Dinamo je u svom priopćenju objavljenom u petak 24. prosinca objasnio sve okolnosti transfera Petra Bočkaja iz NK Osijek u GNK Dinamo. Iz navedenog priopćenja jasno je da je transfer napravila Uprava GNK Dinamo te stoga nemamo potrebu posebno komentirati navode iz vašeg upita. Ne možemo ne primijetiti da je ovaj konkretan transfer kod dijela medija pobudio potrebu obezvrijediti prijelaz igrača Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo pa smo tako u proteklih nekoliko dana mogli pročitati različite neistine o trajanju ugovora Bočkaja s njegovim dosadašnjim klubom, visine plaćene odštete ili navodnom odlasku nekih Dinamovih igrača u NK Osijek kao dio transferne odštete. Uprava GNK Dinamo nastavlja s aktivnostima usmjerenim prema dodatnom pojačavanju prve momčadi o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost i navijače.'

Od transfera do slučaja u samo jednoj rečenici, tako bi se mogao opisati ovaj, po mnogočemu zanimljivi, menadžerski posao odrađen na relaciji Gradski vrt-Maksimir. U cijeloj toj priči Bočkaj na terenu tek treba dokazati da je u pitanju najvažniji događaj prijelaznog roka.