nije im lako

Osijekovi navijači bijesni zbog prodaje Bočkaja, ali stižu tri pojačanja

24.12.2021 u 20:21

Bionic
Reading

Petar Bočkaj preko noći napustio je Gradski vrt i preselio u redove zagrebačkog Dinama. Naravno, s obzirom na to da je riječ o odličnom igraču, dio Osijekovih navijača razočarano je takvim raspletom

Odlazak Petra Bočkaja iz Osijeka u redove velikog supranika, zagrebački Dinamo, izazvalo je lavinu negativnih komentara navijača slavonskog prvoligaša.

'Poštovani, molim Vas za informaciju kada mogu dobiti povrat novca za godišnju kartu koju sam kupio za svog sina i za sebe za ovu sezonu. Naime, kad sam kupovao godišnje karte, očito sam bio u zabludi jer sam mislio da kupujem karte za gledanje utakmica neovisnog i ozbiljnog nogometnog kluba, koji sam kroji svoju klupsku politiku, a ne filijale GNK Dinama, jer ja sebi ne mogu nikako drugačije objasniti činjenicu da se u pola sezone najbolji igrač kluba prodaje najvećem konkurentu za naslov prvaka.

Tim činom ne samo da ste po tko zna koji put u ovih 30 godina, koliko pratim klub i odlazim na utakmice, pljunuli svojim navijačima u facu, nego se i na Badnjak rastužili jednog malog dečka koji obožava Osijek i Petra Bočkaja i svaku je domaću utakmicu uz ogradu na istoku. Hoće li biti i ubuduće uz ovakve Vaše poteze, veliko je pitanje. Isto tako, ako ovako nastavite, ubrzo ćete izgubiti i ovih 1200 ljudi koji Vam dolaze na utakmice. Gledat će Vas jedino 50 koji utakmice pratite iz klupske lože. Pozdrav!'.

No, čini se da prvi trener, ujedno i menadžer momčadi, Nenad Bjelica ima već spremno rješenje kojim bi se odlazak Petra Bočkaja minimalizirao.

'Budući da je ulazio u zadnju godinu ugovora i da je njegova želja za napretkom bila velika uspjeli smo se dogovoriti s GNK Dinamo oko njegovog definitivnog transfera i želimo mu u budućnosti puno sreće. U ovom trenutku na poziciji lijevog beka imamo igrače poput Jurčevića, Čeberka i mladog Cvijanovića, a ukoliko na tržištu nađemo interesantnog igrača pokušat ćemo ga dovesti u NK Osijek da bude jak kao i s Petrom Bočkajem', pojasnio je Bjelica.

Kako se špekulira, od iznosa odštete, a navodno je riječ od 2,5 do 3 milijuna eura, pokušalo bi se u Gradski vrt dovesti tri igrača. A to su Marin Leovac, Marko Tolić te Kristijan Lovrić.

  • +20
NK Hajduk - NK Osijek, HT Prva liga, 20. kolo, 19.12.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX