SOFIJA PAVIĆ NA POSTOLJU

Kako je Sergej Bubka gestom ganuo mladu Hrvaticu

20.03.2015 u 15:53

Bionic
Reading

Nakon atletske utrke Etisalat Dubai Kids run na pobjedničkom postolju našla se i 11-godišnja djevojčica iz Hrvatske, Sofija Pavić, kojoj je medalju oko vrata stavio jedan od najvećih atletičara svih vremena, Sergej Bubka. Međutim videosnimka onoga što je Bubka napravio nakon toga, kada je Sofiji hrvatska zastava pala na pod, sigurno će obići svijet

Iz prve ruke s ovog natjecanja dojmove nam je ispričao Darko Pavić, presretni otac 11-godišnje djevojčice.

'Ako u Dubaiju zaustavite nekog slučajnog prolaznika i upitate ga za Hrvatsku, vjerojatno će vas pogledati vrlo začuđeno i uzvratiti upitom: Gdje je to?', kazao je tata Pavić.

Upravo zahvaljujući mladoj hrvatskoj atletičarki Sofiji Pavić, jer neki od 1800 natjecatelja zaista dosad nisu čuli za Hrvatsku i vidjeli zastavu Lijepe Naše, to se promijenilo.

Sofija je ukupno osvojila sjajno peto mjesto i time se popela na pobjedničko postolje zajedno s ostalim najboljim trkačima iz Dubaija i okolice.

Treba reći kako je Sofija u svim intervjuima koje je dala najviše govorila upravo o ljepotama Hrvatske i ljubavi prema trčanju.

Na pitanje je li iznenađena svojom pobjedom, Sofija je samouvjereno rekla:

'Iskreno, očekivala sam pobjedu.'


Dodajmo kako joj je medalju osobno uručio jedan od najpoznatijih svjetskih atletičara, Sergej Bubka, osvajač zlatne olimpijske medalje i čovjek koji je svjetski rekord u skoku s motkom obarao čak 35 puta. Danas radi kao potpredsjednik međunarodnog atletskog saveza (IAAF). A svojom gestom na postolju Bubka je ganuo mladu Hrvaticu i sve koji su vidjeli ovaj video...

'Kada se Sofija popela na postolje, noseći oko sebe hrvatsku zastavu, prilikom primanja cvijeća zastava joj je slučajno pala. Međutim Bubka je odmah sagnuo, zatim je podigao zastavu i pažljivo je omotao oko Sofijinih ramena', kazao je ponosni tata Pavić dodavši:

'Rekao joj je kako zastava bilo koje zemlje ne smije biti na podu.'

U prilogu možete vidjeti video s dodjele medalja i trenutka kada je ponosni Ukrajinac Bubka podigao hrvatsku zastavu s poda kako bi ogrnuo našu mladu atletičarku, za koju ćemo, nadamo se, još puno puta čuti u godinama koje dolaze.