NI MESSI, NI RONALDO

Kako je Cantona zbunio novinare; narugao se i Španjolskoj iz 2010.

14.04.2015 u 14:43

Bionic
Reading

Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona tijekom cijele igračke karijere bio je etiketiran kao poseban. Osim po sjajnim golovima, kojima se proslavio u dresu Manchester Uniteda, poznat je i kao čovjek koji uvijek kaže što misli. Bez obzira na posljedice

Tako je nedavno na konferenciji za medije u Šangaju, gdje je stigao kao gost na dodjelu nagrade Laureus najboljim sportašima svijeta, na vrlo zanimljiv način prokomentirao titulu Prvaka svijeta Španjolske iz 2010. godine. Ili preciznije, na jedan način se narugao španjolskom nogometu…

'Katalonija je postala Prvak svijeta te godine! Španjolska je tada osvojila titulu prvaka sa 10 igrača Barcelone. To znači da Španjolci nisu osvojili titulu, nego Katalonija. Zahvaljujući Barceloni', kazao je Cantona koji je na spomenutoj konferenciji otkrio kako je po djedu podrijetlom Katalonac.

Dotakao se Cantona i europskih nogometnih liga te je rekao kako se po njegovu mišljenju najbolji nogomet igra u Njemačkoj.

Na pitanje tko je zaslužio Zlatnu loptu, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi, 48-godišnji Cantona sve je iznenadio svojim odgovorom.

'Meni osobno najbolji na svijetu je Javier Pastore. Otišao sam na dvije utakmice PSG-a samo kako bih njega gledao. Za mene osobno on je trenutačno najkreativniji igrač na svijetu. Pastore je prepun iznenđenja. Volim takvu vrstu igrača', kazao je uvijek zanimljvii Cantona.