mourinhu sigurno drago

Kako će švedski izbornik reagirati na ovu Ibrahimovićevu poruku?

17.11.2017 u 10:42

Bionic
Reading

Šveđani su u ponedjeljak preko Italije osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a jedan od najboljih švedskih nogometaša, Zlatan Ibrahimović, koji se vraća nakon ozljede, poslao je poruku kojoj se njegov trener u Manchester Unitedu Jose Mourinho može veseliti. No kako će reagirati švedski izbornik Janne Andresson?

Švedska nogometna reprezentacija uspjela je kroz utakmice dodatnih kvalifikacija preskočiti Talijane te izboriti nastup na SP-u u Rusiji sljedeće godine.

  • +5
Italija - Švedska (uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija) Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

Janne Andresson, švedski izbornik, koji je cijeli kvalifikacijski ciklus odradio bez najboljeg švedskog igrača Zlatana Ibrahimovića, bio je vrlo jasan i izjavio kako će na SP povesti igrače koji su taj uspjeh i ostvarili.

Istina, Ibrahimović se još u lipnju 2016. godine, nakon poraza od Belgije na Euru u Francuskoj, oprostio od reprezentacije, ali ova poruka mogla bi zaintrigirati izbornika Andressona.

Naime, iako ima 36 godina, Ibrahimović se nakon teške ozljede zarađene u travnju u dresu Manchester Uniteda vraća na travnjake.

  • +39
Zlatan Ibrahimović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Prva stvar koju sam rekao to je da odustajanje nije alternativa. Vratit ću se jači nego prije, ta misao me vodi od trenutka kada sam se ozlijedio. Nije opcija vratiti se i žonglirati loptom, to mogu i s jednom nogom. Prestat ću s igranjem nogometa tek kada sam odlučim, na način koji želim', jasna je poruka legende koja je na brojne načine zadužila švedski nogomet jer u 116 utakmica za reprezentaciju zabio je 62 gola.

Iako se kroz ovu poruku ne može potencirati njegova želja za povratkom, vjerujemo da bi mu sasvim sigurno bilo drago dobiti poziv. Baš kao što se veseli i povratku u dres Manchester Uniteda. U 'svoju' desetku.

The lion has spoken 🦁👑

Objavu dijeli Zlatan Ibrahimovic (@zlatannews)

Jer Romelu Lukaku, koji je prošlog ljeta stigao kao veliko pojačanje, sa zadatkom zabijanja golova, nosi dres s brojem devet.

'Za mene je igrač koji nosi broj 10 zvijezda, onaj koji čini razliku, donosi pobjede i vođa je momčadi, a ja se vidim na tom položaju. To nije nešto što vam je dano, to je dokaz onog što jesi. Da budem iskren, to mi je bio poticaj, da se vratim nakon ozljede, jer sam broj 10 nosio u švedskoj reprezentaciji i PSG-u. Nosio bih ga i u Interu, ali uskoro sam se preselio u Barcelonu', podsjetio je Ibrahimović, a tom je izjavom sigurno razveselio i svog trenera Josea Mourinha, kojem će  - ako bude u formi kakvu najavljuje - itekako trebati. Jer Manchester City već mu bježi osam bodova.