FANOVI BIJESNI

Kakav šok u svijetu boksa; što to znači za Filipa Hrgovića?

05.08.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Tjedan dana prije boksačke priredbe u londonskoj O2 Areni, na kojoj će boksati i naš Filip Hrgović, organizatori su obavijestili javnost kako je glavna borba večeri, ona u kojoj su snage ponovno trebali odmjeriti Anthony Joshua i Dillian Whyte - otkazana

Razlog je taj što je Whyte, uslijed nasumičnog testiranja na nedozvoljene supstance isporučio 'nepovoljne' rezultate, odnosno, pao je na doping testu, piše Fight Site.

'Dobrovoljna antidopinška asocijacija (VADA) obavijestila je Matchroom, Udruženje boksačkih komisija i Britanski boksački odbor za kontrolu da je Dillian Whyte vratio nepovoljne analitičke nalaze u sklopu nasumičnog antidopniškog protokola. U svjetlu ove vijesti borba će biti otkazana i bit će provedena potpuna istraga. Dodatne informacije o priredbi će uslijediti', stoji u službenom priopćenju objavljenom na Matchroomovoj stranici i društvenim mrežama.

Jedna od najiščekivanijih boksačkih priredbi godine ostala je, dakle, bez borbe večeri, a s obzirom da je ostalo još samo sedam dana do 'eventa', upitno je hoće li organizatori uspjeti naći adekvatnog zamjenskog protivnika za Joshuu.

Ova informacija među boksačkom je publikom, dakako, dočekana 'na nož', s popriličnim gnjevom i razočaranjem. Brojni navijači prozivaju Whytea budući da mu ovo nije prvi put da pada na doping testovima, a velik dio boksačkih fanova već se bacio u potragu za novim Joshuinim protivnikom. Jedni zazivaju Dereka Chisoru, koji je na londonskoj priredbi uparen s Geraldom Washingtonom, drugi Deontayja Wildera i Andyja Ruiza, a mnogi, međutim, idealnu alternativu vide u - Hrgoviću.

'Hrgović ima puno više smisla', 'Radije bih gledao Hrgovića u glavnoj borbi', 'Volio bih vidjeti Hrgovića, to je puno bolja opcija', 'Stavite Joshuu protiv Hrgovića!', samo su neki od komentara na Matchroomovim društvenim mrežama.

Hrgović je, podsjetimo, početkom travnja, nakon Joshuinog posljednjeg nastupa (protiv Jermainea Franklina) prozivao AJ-a i u više navrata isticao kako bi se volio boriti s njim, što je sasvim razumljivo budući da se radi o velikom imenu, ali i o boksaču koji, nakon uzastopnih poraza od Oleksandra Usyka, djeluje poprilično ranjivo. Do borbe je, međutim, ostalo vrlo malo vremena i upitno je koliko bi sada za Hrgovića, ako mu se ta opcija uopće ponudi, imalo smisla uskakati u ring s Joshuom, nakon kompletno odrađenog kampa koji je bio usmjeren specifično prema Demseyju McKeanu. U svakom slučaju, imamo novonastalu situaciju, a kako će se cijela priča odigrati, hoće li imati utjecaja na najboljeg hrvatskog teškaša, ali i na održavanje same priredbe, saznat ćemo vrlo skoro.