pa kako je to moguće?

Kakav propust kluba Borne Sose; za Švabe igrao igrač s lažnim prezimenom i krivim datumom rođenja

08.06.2021 u 16:19

Bionic
Reading

Silas Wamangituka, napadač njemačkog nogometnog kluba VfB Stuttgart, nedavno se u klubu povjerio da je bio žrtva prevare svog bivšeg agenta i da se uopće ne preziva Wamangituka.

Dužnosnici u Stuttgartu napisali su ovog utorka u priopćenju da je pravo ime igrača Silas Katompa Mvumpa i da je rođen 6. listopada 1998. u Kinshasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo. To znači da je godinu dana stariji nego što su u početku mislili.

Lažni identitet navodno je izmislio Silasov bivši agent koji je tada 19-godišnjeg nogometaša odveo u Pariz, te promijenio prezime i datum rođenja. Klub vjeruje da je to učinjeno kako bi se prekinule veze između nogometaša i njegovog matičnog kluba iz Konga, kojima ne bi plaćali odštetu.

Stuttgart, klub u kojem igra i Borna Sosa, nesuđeni njemački reprezentativac, je već obavijestio Njemačku nogometnu ligu (DFL) i Njemački nogometni savez (DFB), a klub iz Baden Würtemberga, pod nadimkom Švabe, nada se da će Silas dobiti novu licencu za igru ​​s pravim imenom.

'Proveo sam posljednjih nekoliko godina u strahu, brinuo sam se i zbog svoje obitelji u Kongu. Otkrivanje svoje priče bio mi je težak korak', rekao je Silas.

Igrač se pridružio njemačkom prvoligašu Stuttgartu 2019. iz francuskog drugoligaša Paris FC.