OVO JE LUDO

Kakav posao Manchester Uniteda! Nisu u pitanju milijuni nego milijarda

31.07.2023 u 13:33

Bionic
Reading

Manchester United je u ponedjeljak potpisao ugovor vrijedan 900 milijuna funti (1,048 milijarde eura) s Adidasom, obnavljajući tako partnerstvo sa svojim službenim dobavljačem opreme na još deset godina

Manchester United vraća se u Ligu prvaka ove sezone nakon što je englesko prvenstvo završio među četiri najbolje momčadi.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas postao je službeni sponzor kluba u sezoni 2015./16., nakon što je 23 godine to bio Nike, a ugovor kojeg je tada sklopio Manchester United bio je vrijedan 750 milijuna funti, što je bio rekord u to vrijeme.

'Novi ugovor povećava fokus na žensku momčad Manchester Uniteda od njihovog ponovnog uvođenja 2018.', rekao je United u zajedničkom priopćenju za tisak s Adidasom.

Novi ugovor s Adidasom, prije nove sezone 2023./24. Premier lige koja počinje sljedeći mjesec, nastavit će partnerstvo do lipnja 2035., objavio je engleski prvoligaš.

United je još uvijek u pregovorima o prodaji nakon što su američki vlasnici, obitelj Glazer, pokrenuli službeni proces prodaje krajem prošle godine.

Među potencijalnim kandidatima za vlasništvo nad klubom su katarski šeik Jassim bin Hamad al-Thani i britanski milijarder Jim Ratcliffe.