SASTANAK U ZÜRICHU

Kakav obrat - Srbija 'gura' Kosovo u Uefu i Fifu?

29.10.2013 u 21:15

Bionic
Reading

Predsjednik Fife Sepp Blatter ugostio je u Zürichu prvog čovjeka Nogometnog saveza Srbije (FSS-a) Tomislava Karadžića i čelnika Nogometnog saveza Kosova, Fadila Vokrrija

Kako piše Blic.rs, glavna tema sastanka bio je status nepriznate nogometne organizacije Kosova, koja pokušava u u nogometnu obitelj, to jest Fifu i Uefu, a sve navodno i uz pomoć FSS-a.

Ovaj sastanak je zakazan još u lipnju kada se Blatter sastao s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, i izrazio želju da organizira sastanak zainteresiranih strana, ' a sve kako bi se pronašlo najbolje rješenje za razvoj nogometa na Kosovu'. Novi sastanci zakazani su za kraj studenog.

U prethodnom periodu, Tomislav Karadžić je govorio 'da je otkazivao pozive Fife da se sastane s delegacijom nepostojećeg saveza', ali promijenio je retoriku, o čemu svjedoči i ovaj sastanak s Vokrrijem.

Tijekom ljeta, Vokrri je za Avazov Sport rekao da 'ga FSS i Tomislav Karadžić ne mogu zaustaviti, i da je pitanje dana kada će Kosovo igrati kvalifikacije za međunarodna natjecanja'.

Nešto kasnije, u srpskim se medijima pojavila se i ova izjava predsjednika FSS-a.

'To je bio jedan uobičajeni sastanak. Oni i dalje traže da igraju službene utakmice, kvalifikacije, a to znači da se sluša himna, nose nacionalna obilježja, što apsolutno nije prihvaćeno i neće biti dok Ujedinjeni narodi ne priznaju Kosovo. To im je stavljeno do znanja, jednostavno nemaju pravnu osnovu', rekao je Karadžić.