Doček u beogradu

Kakav neočekivan preokret! Đoković bi ipak mogao zaigrati na sljedećem Australian Openu, a za sve je 'kriv' jedan utjecajan čovjek

12.07.2022 u 08:57

Bionic
Reading

Nakon što je Novak Đoković nedavno osvojio svoj sedmi Wimbledon te ukupno 21. Grand Slam, mnogi se pitaju na kojem će uopće sljedećem najvećem svjetskom turniru smjeti igrati. Prvi su na redu Australian Open i US Open, ali...

Poznato je kako je početkom ove godine tada najbolji tenisač svijeta Novak Đoković po dolasku u Australiju proživljavao pravu dramu.

Ukratko, zbog toga što se nije cijepio završio je u pritvoru te je deportiran iz Australije gdje mu je zabranjen ulazak u zemlju sljedeće tri godine. Isto tako je poznato kako ne smije zbog pravila o cijepljenju igrati niti predstojeći US Open…

No, ako čini se da to baš i nije zabetonirano i da se neka pravila ipak mogu promijeniti. O tome je Đoković pričao po dolasku u rodni Beograd.

'Kako sada stoje stvari, ne mogu u Australiju i Sjedinjene Američke Države, no nadam se dobrim vijestima. Vjerujem da će se situacija oko Australian Opena promijeniti. Za US Open nema puno vremena, ali nada umire posljednja. Volio bih igrati u SAD-u i Australiji, no ne budem li mogao, to neće biti kraj svijeta', rekao je iskreno Đoković.

Očito su do Đokovića došle informacije koje su prvi objavili engleski mediji. Naime, kako je objavio tiražni Daily Mail Đokoviću bi uskoro mogla biti ukinuta zabrana ulaska u Australiju, a o tome odlučuje novi premijer Anthony Albanese.

  • +25
Novak Đoković - Nick Kyrgios, finale Wimbledona 2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA AKMEN

Mediji navode kako je Albanese veliki zaljubljenik u tenis te kako će napraviti sve da na prvom Grand Slam turniru sezone 2023. godine u Melbourneu igraju svi najbolji svjetski tenisači i tenisačice. Naime, poznato je kako je nedavno ukinuta obaveza cijepljenja za strance pa se samim time otvorio prostor i da se Đokoviću ukine 3-godišnja zabrana ulaska u zemlju.

Uz premijera važnu ulogu u konačnoj odluci igraju i čelnici Australskog teniskog saveza, a mnogi koji su upućeni u odnose u toj zemlji uvjereni su kako bi zaista moglo doći do velikog preokreta te da bi Đoković upravo u Melbourneu bio u prilici uhvatiti svoj 22. Grand Slam naslov koliko ih trenutačno ima Rafael Nadal.

Igrači s najviše Grand Slam naslova

  • 22 Rafael Nadal
  • 21 Novak Đoković
  • 20 Roger Federer
  • 14 Pete Sampras