poljičak se vratio u split

[FOTO] Osvajača juniorskog Wimbledona impresionirala je poruka jednog od nogometnih reprezentativaca: To mi je najdraža čestitka

11.07.2022 u 21:55

Bionic
Reading

Mladi tenisač Mili Poljičak, koji će u srijedu napuniti 18 godina, postao je treći Hrvat koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio Grand Slam, a prvi kojem je to uspjelo u Wimbledonu. On je u finalnom okršaju svladao Amerikanca Michaela Zhenga 7:6 (2), 7:6 (3), a ovog se ponedjeljka vratio u svoj Split

Poljičak je postao treći hrvatski tenisač u povijesti s naslovom pobjednika nekog juniorskog Grand Slam turnira. Ranije je to uspjelo Marinu Čiliću, 2005. u Roland Garrosu te Borni Ćoriću 2013. na US Openu.

Poljičak je do uspjeha stigao u Wimbledonu, po mišljenju mnogih, najcjenjenijem teniskom turniru. No, još uvijek 17-godišnjak kao da nije svjestan postignutog.

'Još nisam svjestan što sam postigao, ali sjest će mi to kroz par dana', rekao je Poljičak po povratku u Split, gdje su ga dočekali roditelji i prijatelji.

'Iza mene je jedan uspješan tjedan. Svoj tenis sam držao na najvišoj razini i mislim da sam zasluženo osvojio titulu. Imao sam trovanje hrane, uspio sam to prebroditi i osvojiti titulu', potom je rekao za RTL.

Potvrdio je da mu je na treningu s Novakom Đokovićem prije finalnog juniorskog meča Đoković dao korisne savjete koji su mu pomogli da u finalu juniorskog Wimbledona bude opušteniji i brži na lopti.

Za sebe kaže da je 99 posto formiran tenisač, ali da u budućnosti namjerava posvetiti pažnju fizičkom napretku.

Poljičak je i prije turnira bio jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira. Nakon najvećeg uspjeha u svojoj karijeri krenut će u pohod na seniorski tenis.

'Nikada ne možeš očekivati da ćeš otići ovako daleko. Znao sam da mogu osvojiti, znao sam da sam jedan od glavnih favorita i sve je ispalo kako treba. Možda odigram još juniorski US Open i onda se prebacujem na seniorski tenis'.

  • +8
Mili Poljičak vratio se u Hrvatsku s naslovom pobjednika Wimbledona u juniorskoj konkurenciji Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Nagradu je već dobio. Stigla mu je pozivnica za ATP turnir u Umagu.

A stiglo mu je i puno čestitki. No, jednu je izdvojio.

'Došla mi je poruka od Ivana Perišića, i to mi je možda najdraža čestitka', završio je Poljičak, kojem će povratak obilježiti druženje s prijateljima. Uz maminu čokoladnu tortu.

  • +3
Mili Poljičak - juniorski pobjednik Wimbledona Izvor: Profimedia / Autor: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia