OVACIJE STADIONA

Kakav majstor; škaricama bacio na koljena Barcu i napravio ono što je uspjelo još samo Lionelu Messiju

17.08.2019 u 09:22

Bionic
Reading

Barcelona je u petak na startu nove sezone španjolskog prvenstva gostovala kod Athletica u Bilbaou, te je izgubila sa 0:1. Strijelac pobjedničkog gola bio je 38-godišnji Aritz Aduriz u 89. minuti te je tako izjednačio rekord koji drži Lionel Messi

Prvak je pao na uvijek neugodnom gostovanju na stadionu San Mamesu, a junak domaće momčadi bio je Aritz Aduriz, veteran koji prkosi godinama i ne odlazi u mirovinu. Protiv Barcelone dobio je priliku tek u 88. minuti, najvjerojatnije ga je trener ubacio u igru da malo 'ukrade' vremena, jer je na semaforu bilo 0:0.

No ovom iskusnom golgeteru bila je potrebna samo jedna minuta provedena na terenu da sruši Barcelonu. I to na kakav način, škaricama sa 14 metara koje možete vidjeti OVDJE.

Svi gledatelji na stadionu su skočili na noge, poneki navijač pustio je suzu, pljeskali su i suigrači... Toliko emocija za igrača kojem se karijera bliži kraju. Aduriz je tako postao uz Lionela Messija jedini nogometaš koji je zabijao u Primeri 15 sezona u nizu. To je pothvat vrijedan divljenja i nije ništa čudno što su mu navijači salutirali te mu priredili ovacije.

Athletic Bilbao - Barcelona, 1. kolo Primere, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

'Kad sam vidio kako lopta ide prema njemu znao sam što će se dogoditi. Kada imate Aduriza na travnjaku svaka lopta prema njemu može biti ubojita. Zabio je briljantan gol', rekao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

'On je prvi koji dolazi na trening i zadnji koji odlazi s njega. S godinama možete izgubiti brzinu, ali nikad ne izgubite glad za golovima i konkurentnost. Pogodak je bio nevjerojatan. Iako ima 38 godina, on udara loptu na jedinstven način. Odveo nas je do pobjede, on je pravi igrač bez obzira koliko je star', poručio je strateg Athletica Gaizka Garitano.