nije baš logično

Kakav kraj sezone Rudeša! Bili su hit, a sada otpustili igrače i trenera!

24.05.2018 u 10:50

Bionic
Reading

U premijernoj sezoni među hrvatskim prvoligašima Rudeš je - posebice u proljetnom dijelu sezone - igrao dopadljiv nogomet, a što je još važnije, pokazao i da može biti konkurentan. Jer Rudeš je pobjeđivao i Dinamo i Hajduk i Rijeku i Osijek te je ostao među prvoligašima

Iza Rudeša, kluba iz zapadnog dijela Zagreba, prva je prvoligaška sezona u kojoj su, nakon rezultatski skromnijeg prvog dijela sezone, proljetni dio odigrali odlično i nekoliko kola prije kraja riješili ostanak u HT Prvoj ligi.

Sve to lakše je išlo uz podršku strateškog partnera Deportivo Alavesa, španjolskog kluba koji je u Rudeš slao i igrače i trenere.

  • +5
HT Prva liga, 35. kolo: Rudeš - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Doduše, na klupi je promijenio tri stručnjaka, Inakija Alonsa, Dinka Jeličića i posljednjeg Manuela Airu, koji je donio lepršavost i rezultate.

Također, Alaves je diktirao i igrački kadar jer na posudbu su poslali nekoliko igrača, ali kojima je trebalo određeno vrijeme da se priviknu i na novu sredinu, ali i igru momčadi.

Stoga pomalo čudi odluka Rudeša, sasvim sigurno donesena u dogovoru s Alavesom, da iz prve momčadi makne čak osam igrača.

Redom su to Markus Pavić, Einar Galilea, Rafa Paez, Arturo Segado, Juanan Entrena, Antonio Glauder, Anderson Cruz i Tomislav Turčin.

A kada dodamo da su prije dva dana raskinuli ugovor i s trenerom Airom, posve je jasno da će Rudeš u novu sezonu ući s kompletno novim igračkim kadrom, kojem će opet trebati puno vremena da se posloži i uigra.

No očito Rudeš živi u skladu sa svojim sloganom - 'Potpuno drukčiji od drugih'.