UTAKMICA KARIJERE

Ma kakav Gavranović, ovaj je čovjek izludio kompletan Hajduk i odlučio derbi!

22.04.2018 u 19:17

Bionic
Reading

Dominik Livaković odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu Dinama ove nedjelje na Poljudu, a njegove fantastične obrane dotukle su Hajduk i donijele pobjede 'modrima'...

Uoči derbija mnogo se pričalo i pisalo o Karlu Letici, golmanu Hajduka kojeg u svojim redovima želi Real Madrid, no na kraju je ključan igrač na terenu bio talent s druge strane terena.

  • +11
HT Prva liga, 31. kolo: Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dominik Livaković odigrao je na Poljudu svoju najbolju utakmicu u 'modrom' dresu i pokazao zašto će vjerojatno ići na SP u Rusiju kao treći golman hrvatske reprezentacije.

Mladi 23-godišnji Zadranin bio je iznimo inspiriran ove nedjelje protiv Hajduka, a fantastičan nastup okrunio je s nekoliko iznimnih obrana iz blizine, uključujuću i onu u duelu s Futacsom u 48. minuti kojem je obranio udarac glavom za koji je cijeli stadion bio uvjeren da će završiti u mreži.

Livakovićeva obrana Futacsu 48' Autor: Youtube

Zaustavio je Livaković u nekoliko navrata i Gyurcsu te u većini situacija suvereno vladao kaznenim prostorom, čime je dao dodatnu sigurnost obrani Dinama koja je bila povremeno vrlo slaba tijekom 2018. godine.

Tako se Dominik na pravi način iskupio za kiks kod gola Ohandze na Maksimiru u prethodnom derbiju s Hajdukom, kao i za nešto slabiji nastup protiv Rijeke u posljednjem posjetu Rujevici. Također je potvrdio da HT Prva liga zaista obiluje talentiranim golmanima...

Hajduk - Dinamo 1:2 (31. kolo 2017./18., 22.4.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube