HRVATSKA KOLONIJA

Kakav bi to bio senzacionalan rasplet; Mandžukić i Modrić u istom klubu...

16.04.2018 u 06:35

Bionic
Reading

Pred nama je možda najuzbudljiviji prijelazni rok u povijesti profesionalnog nogometa, a u njemu bi se mogla spominjati imena i najvećih hrvatskih zvijezda

Ovo ljeto igra se SP u Rusiji, a nakon njega ćemo biti svjedoci novih suludih iznosa koji će biti isplaćeni za najbolje nogometaše svijeta. Hoće li Neymar izigrati PSG i u novom milijunskom transferu napustiti Park prinčeva? Može li Manchester City uloviti Lionela Messija za rekordnu odštetu? Napušta li Cristiano Ronaldo Real? Kuda će Harry Kane iz Tottenhama? Ima li Liverpool snage zadržati Mohameda Salaha odnosno da li će PSG vezati Kyliana Mbappea?

Odgovore na ta i još mnoga druga pitanja vezana uz nogometne transfere dobit ćemo na ljeto. Jedino što znamo da nas čeka novi ples milijuna zbog kojeg se zgraža običan puk.

A u tu cijelu priču oko bogatih transfera bit će uključeni i hrvatski nogometaši. Tako je prema napisima stranih medija i onoga što se 'šuška' na društvenim mrežama čak moguće da dobijemo novu hrvatsku koloniju u Engleskoj.

Prva je bila ne tako davno! Hrvatska je prije desetak godina imala Vedrana Ćorluku, Luku Modrića i Niku Kranjčara u isto vrijeme u Tottenhamu, a malo dalje od njih u Londonu je u Arsenalu igrao Eduardo.

Nešto slično bi se opet moglo dogoditi na 'Otoku' i to u Liverpoolu. U svlačionici 'redsa' je od 2014. hrvatski branič Dejan Lovren, a njemu bi se mogla pridružiti dva suigrača iz reprezentacije.

Prvi je kapetan naše nacionalne vrste Luka Modrić. Prema pojedinim španjolskim medijima hrvatski veznjak izrazio je želju za odlazak na Anfield, Real isto nema ništa protiv, jer bi trebao dobiti čak 60 milijuna eura, i ta priča uopće ne zvuči nemoguće.

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

A treći Hrvat u crvenom dresu mogao bi biti Mario Mandžukić. Za njega se sve češće piše da je na izlaznim vratima Juventusa, a ako se sluša glas navijača Liverpoola onda je njihov klub idealna destinacija za Super Marija koji ih je oduševio u zadnjem ogledu Reala i Juventusa kada je uz uobičajenu dozu požrtvovanosti zabio dva gola 'kraljevima'.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kakva bi to priča bila! Hrvatska kolonija u Liverpoolu činila bi kostur Kloppove momčadi, Lovren u obrani, Modrić u veznom redu, a Mandžukić u napadu. Je li takav scenarij zaista moguć saznat ćemo u ljetnim mjesecima.

Spomenimo još kako je u gradu Liverpoolu i Nikola Vlašić, ali u rivalu Evertonu.

Mandžukić je Juventusov borbeni stroj