teško objašnjivo

Kada pročitate i vidite u kakvom je stanju Cro Cop bio, s pravom se pitate: otkud mu tolika volja?

24.08.2018 u 17:50

Bionic
Reading

Japanska promocija Rizin objavila je službenu grafiku za svoj 13. event koji je na rasporedu 30. rujna u tokijskoj Saitama areni

Na plakatu je naš proslavljeni borac Mirko Cro Cop Filipović, koji će nastupiti u MMA meču protiv Amerikanca Roquea Martineza. Službeni Facebook profil Filipovića je podijelio RIZIN-ov plakat kao potvrdu da je meč zaista dogovoren i da će Cro Cop nastupiti u Saitami.

>> Senzacionalna vijest; Cro Cop u ringu krajem rujna, ovo je njegov novi protivnik

Filipović je proteklih tjedana oduševio svojim oporavkom koji je brži i kvalitetniji nego što je itko očekivao. Nakon što je otkazao meč protiv Roya Nelsona na Bellatoru 200 u lipnju, Filipović je hitno operirao svoje ozlijeđeno koljeno. Prve prognoze su govorile da bi se trebao vratiti tek krajem godine, na završnoj RIZIN-ovoj priredbi posljednji dan 2018.

  • +8
Mirko Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

A odmah po objavio ove vijesti, preko svog Facebook profila navijačima se obratio i Mirko Filipović Cro Cop.

Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30.9 na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške ozljede i operacije koju sam imao. Dr. Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg kriznog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice. Uz sve to sam dobio trombozu, ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nekoliko dana provedenih kod kuće gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 i punih 6 dana nismo ju mogli skinuti. Dva tjedna sam proveo ležeći u krevetu a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje. Zahvaljujem se osoblju i sestrama bolnice Sv.Katarina i sestrama kardiologije u KBC Dubrava gdje sam također proveo nekoliko dana, a posebnu zahvalu želim uputiti dr. Draganu Primorcu, ravnatelju Sv. Katarine i dr. Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne došli od kuće i hitno me hospitalizirali jer je dr.Primorac odmah posumnjao na trombozu i najmanje sto mogu učiniti je da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna mjeseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Baščevana u poliklinici Patela. Saša,Tomo i Martin,su genijalci za rehabilitaciju koji su me za 2 mjeseca uspjeli rehabilitirati toliko da sam mogao započeti sa trčanjem i MMA treninzima. Još uvijek svako jutro radim program za jačanje noge i operiranog ligamenta a nakon toga svoj trening. Moram naglasiti da sam se tromboze riješio i da su svi nalazi super a ja se odlično osjećam,i usprkos svemu biti ću u odličnoj formi u Japanu i radujem se nastupu. Zahvaljujem se svima na porukama podrške i na lijepim željama '.