analiza Villarreala

Kada ovako nešto kaže legendarni Stjepan Deverić o igri Dinama u Europi te svemu što je momčad doživjela zbog Mamića, onda je sve jasno; dotakao se i trenera Krznara

16.04.2021 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon što nogometaši Dinama ipak nisu uspjeli izbaciti Villarreal u četvrtfinalu Europske lige zaključak je da mogu biti jako ponosni na ovu europsku sezonu. S time se slaže i legendarni igrač Modrih Stjepan Deverić

Nakon zagrebačkog okršaja, u kojem je Villarreal slavio 1:0 golom iz jedanaesterca, trener Damir Krznar i igrači otišli su u Španjolsku prepuni samopouzdanja da će napraviti još jedno čudo.

No ovaj put sreća im je okrenula leđa iako su imali nekoliko jako dobrih prilika za postizanje gola. Na koncu je Villarreal upisao pobjedu 2:1, čime je izborio plasman u četvrtfinale Europske lige.

'Nakon ispadanja od Ferencvaroša u pretkolu Lige prvaka, što je bio šok za momčad jer su bili uvjereni da će proći dalje, nastupima u Europskoj ligi Dinamo je dokazao da je kvalitetna momčad koja je napravila zaista respektabilan rezultat. Tu se nema što više reći', kazao je za tportal 59-godišnji Stjepan Deverić, igračka legenda Modrih i član zlatne generacije ’82.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

O uzvratnoj utakmici protiv Villarreala rekao je ono što mnogi nisu uočili.

'U uzvratu je Dinamo imao nekoliko jako dobrih šansi, a iako je Villarreal svoje šanse iskoristio, ostaje dojam da je Modrima falila doza sreće. Tko zna u kojem bi smjeru išla utakmica da su Oršić i društvo iskoristili neke šanse kada je rezultat bio aktivan ili da je Dinamo držao 'nulu' do početka drugog poluvremena? Tada bi igrači Villarreala - kao što je i prije utakmice rekao trener Krznar - vjerojatno postali jako nervozni, bila bi im voda u ušima i to bi bila druga priča. No ne treba žaliti zato što je Dinamo ispao - pokazali su da imaju kvalitetu za vrh Europe i na tome im treba čestitati.'

Iako neko vrijeme ne radi kao trener, itekako dobro zna kakav je šok momčad doživjela kada je zbog pravomoćne presude preko noći, uoči uzvrata protiv Tottenhama, klupu napustio prvi trener Zoran Mamić.

Villarreal - Dinamo 1:0 (Paco Alcacer, 35) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Sigurno da je to šokiralo momčad, pogotovo jer se iznenada dogodilo. No igrači su se brzo digli, a Damir Krznar je kao Zokijev (Mamić, op.a.) pomoćnik zapravo nastavio njegovim tragom. Iskreno, ne znam je li radio neke velike promjene, ali koliko sam vidio, čini se da nije. Ipak već godinama surađuju i Damir je samo nastavio gdje su stali. Ali da je to šokiralo momčad - apsolutno!' dodao je Deverić, a koji se u svojoj trenerskoj karijeri posebno ponosi sezonom u Zrinjskom iz Mostara, kada je na posudbu stigao Luka Modrić. Tada je govorio da je Luka spreman za najveće europske momčadi. Bio je vizionar!

Za kraj se osvrnuo na čudesnu večer u uzvratu protiv Tottenhama i pobjedu 3:0, nakon čega je Dinamo postao svjetska senzacija.

Villarreal - Dinamo 2:0 (Gerard Moreno, 43) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Mene to iskreno nije iznenadilo. Ne bi me iznenadilo ni da smo izbacili Villarreal. No treba biti iskren i reći da ti treba i doza sreće u takvim utakmicama, treba se puno toga poklopiti. Protiv Tottenhama se otvorilo Oršiću, a protiv Villarreala nije, ali to je tako... Ponavljam, ta utakmica dokazala je da Dinamo ima momčad koja može dobiti sve najjače europske klubove jer ne može puno klubova okrenuti poraz 2:0 u prolaz. I uzvrat protiv Villarreala pokazao je da igrači Dinama znaju što žele i odigrali su baš pravu, mušku utakmicu. Malo je falilo da se dogodi prolaz, a sada samo treba tako nastaviti i sljedeće sezone nadamo se još boljim nastupima u Europi', završio je Deverić.

  • +37
Villarreal - Dinamo, četvrtfinale Europske lige, 2020./21. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX