KOŠARKAŠKA REALNOST

Kada može Amerikanac u reprezentaciju, zašto ne bi tri u klub? Splićani idu stazama Cibone i Zadra

16.10.2022 u 12:21

Bionic
Reading

S Gripa uoči utakmice trećeg kola ABA lige FMP-Split, stiže vijest o još jednom američkom pojačanju

Košarkaški Splita u novu su sezonu HT Premijer lige krenuli sa savršenim skorom 3-0, a posebno značajna je pobjeda protiv Cibone u 1. kolu.

Standings provided by Sofascore

Istovremeno su Splićani po starom običaju, kao i ostali hrvatski klubovi, u problemima u ABA ligi gdje ih, pokazuje to startnih 0-2, očekuje borba za ostanak.

Kako su s jedne strane osjetili da ih nijanse dijele od velikih stvari u domaćim natjecanjima, a istovremeno trebaju igrača više u rotaciji za konkurentnost u ABA ligi, doveli su i trećeg Amerikanca.

Standings provided by Sofascore

Lewis Sullivan, 27-godišnjak iz Alabame, koji pokriva unutarnje pozicije, novi je stanovnik grada pod Marjanom i stanar Gripa. Karijeru je započeo na sveučilištu Blazers, dok je europsko iskustvo skupio igrajući u ukrajinskom Khimiku te talijanskoj Ravenni u kojoj je prošle sezone bilježio 13,3 poena uz 8,1 skokova.

Sullivan je u Khimiku svlačionicu dijelio s Tyrellom Nelsonom koji je u Split stigao ljetos. Treći splitski Amerikanac je vrsni šuter Shannon Shorter.

  • +10
HT Premijer liga: Split - Furnir, 14.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Nije zgorega podsjetiti da je gomilanje stranih igrača put kojeg su svojevremeno prvo izabrali Cibona, a potom i Zadar, a sada plešu na rubu egzistencije. Split nije daleko od toga. Ali kada može Amerikanac u reprezentaciju, zašto ne bi tri u klub?

Prvo sljedeće regionalno iskušenje Splićanja je u ponedjeljak kada od 21 sat igraju gostujuću utakmicu kod FMP-a.