OPET SRAMOTAN ISPAD

Kad igra za repku pretvori se u bahatu zvijezdu!

21.01.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Napadač Obale Bjelokosti Gervinho ostavio je svoju reprezentaciju na cjedilu zaradivši crveni karton nakon udaranja Nabyja Keite u dvoboju protiv Gvineje. Još jednom je pokazao da je drugi čovjek kad obuče reprezentativni dres…

Obala Bjelokosti nije osvojila afrički Kup nacija još od 1992. godine, iako posljednje desetljeće i pol ima jednu od najboljih reprezentacija na kontinentu, ako gledamo individualnu kvalitetu igrača. Razlog? Ti isti igrači vrlo neozbiljno pristupaju kontinentalnom prvenstvu i uglavnom im služi da se prave važni pred svojim sunarodnjacima.

Jedan od najgorih među njima je Gervinho. Bivši napadač Arsenala procvjetao je u Romi posljednje dvije sezone te igra vrlo važnu ulogu u Seriji A, no nedisciplina koja ga je u mlađim danima krasila čini se negdje mora isplivati i to se u pravilu događa kad se vrati u Afriku i igra za svoju reprezentaciju.

Tako je u prethodnim izdanjima Kupa nacija iritirao navijače Obale svojim driblanjem do besvijesti i manjkom želje za dodavanjem suigračima, a ove godine otišao je korak dalje: u prvoj utakmici skupine udario je u glavu Gvinejinog Nabyja Keitu i zbog toga dobio crveni karton. Umjesto da prizna pogrešku, divljao je nakon presude i jedva su ga uspjeli maknuti s terena.

Obala Bjelokosti jedva je spasila bod u ovoj utakmici odigravši 1:1, a jedina dobra vijest za ekipu je to što Gervinho zbog suspenzije neće moći igrati u sljedećoj…