NEREALNA VRIJEDNOST

Kad bi se gledao ovaj podatak Dinamo zaista ne bi imao što tražiti na Luzu

14.03.2019 u 18:39

Bionic
Reading

Dinamo večeras igra za četvrtfinale Europske lige, a s druge strane od 21 sat (Arenasport 1) stajat će momčad Benfice čija je vrijednost procijenjena na gotovo četiri puta više od one hrvatskog predstavnika

Na specijaliziranoj stranici za prelaske i vrijednost igrača Transfermarkt mogu se pronaći razni zanimljivi podaci i za večerašnje suparnike Benficu i Dinamo.

Kadar portugalskog velikana procijenjen je na čak 277 milijuna eura, a prosječna vrijednog svakog njegovog nogometaša ispada 10,26 milijuna eura.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Iako se pojavila informacija da je vodstvo engleskog nogometnog velikana Manchester Uniteda spremno ponuditi čak 180 milijuna eura za dvojac iz Benfice, braniča Rubena Diasa (21, 60 milijuna) i napadača Joaoa Felixa (19, 120 milijuna) na ovom portalu njihova tržišna cijena je skromnija i realnija.

Tako je Ruben Diasu cijena 28 milijuna eura te je uz Alejandra Grimaldija (ista vrijednost) najskuplji Benficin dragulj. Što se tiče razvikanog Joao Felixa, kojeg uspoređuju sa Cristianom Ronaldom, pored njegovog imena stoji – 15 milijuna eura iako je svima jasno da će ga Benfica pustiti samo za par puta veću odštetu.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od njega su u momčadi još skuplji Gedson Fernandes s 22 milijuna eura, Pizzi i Rafa Silva su na 20 milijuna eura, Andrija Živković vriejdi 18, Eduardo Salvio 17 i Franco Cervi 16.

Što se tiče Dinama vrijednost momčadi je 72,4 milijuna eura, što je 22 milijuna eura više poslije pobjede protiv Benfice na Maksimiru od 1:0, a prosječna tržišna vrijednost igrača ispada 2,68 milijuna eura.

U 'modroj' momčadi najvredniji eksponat je Dani Carvajal Olmo, Španjolac je procijenjen na 15 milijuna eura, ali čelnici ga ne namjeravaju prodati za manje od 25 milijuna eura što bi bio rekordan transfer iz HT Prve lige u inozemstvo.

Nitko više u Dinamu nije dvocifren! Tako ozlijeđeni kapetan Arijan Ademi vrijedi šest milijuna, branič Kevin Theophile-Catherine pet, a veznjak Amer Gojak 4,5 milijuna eura.

Kada bi odlučivale vrijednosti igrača onda se utakmica na Luzu ne bi trebala ni igrati, sigurni pobjednik je Benfica, ali takav omjer milijuna bio je sličan i uoči prvog susreta pa je nekadašnji europski prvak pao na koljena. Na terenu je 11 protiv 11, ništa drugo nije važno, pa ni ovi podaci o tržišnoj vrijednosti, a možemo se samo nadati da će nakon dvoboja u Lisabonu vrijednost 'modrima' još malo porasti...

  • +14
Dinamo trening na Luzu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX