SKANDAL NAD SKANDALIMA

Južnokorejci priznali namještanje utakmica

29.06.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Južnokorejski nogometni reprezentativac Choi Sung-kuk posljednji je u nizu igrača koji je priznao upletenost u skandal s namještanjem utakmica, javljaju u srijedu lokalni mediji

Igrač kluba Suwon Samsung Bluewings priznao je upletenost u najgori skandal koji je zahvatio južnokorejsku profesionalnu nogometnu ligu otkako je ustanovljena 1983.

Još neidentificirani bivši reprezentativni vratar priznao je također upletenost u namještanje utakmica K League prošle sezone.

Agencija Yonhap navodi kako je Choija, člana južnokorejske reprezentacije koja je nastupala na olimpijskim igrama 2004. i na Azijskom kupu 2007., uvukao u namjšetanje utakmica drugi igrač koji je među 11 već optuženih.

Prošli je mjesec na konferenciji za novinare Choi odbacio bilo kaku umiješanost u skandal s namještanjem utakmica.

Već je 10 igrača, od kojih je osam članova kluba Daejeon Citizen, kažnjeno doživotnim zabranama igranja. Prošli mjesec je jedan igrač pronađen mrtav u hotelskoj sobi a mediji su nakon toga pisali da je pronađena oproštajna poruka u kojoj se spominje namještanje utakmica.

Igrači mogu do kraja mjeseca priznati upletenost u ovaj skandal i zauzvrat će dobiti blažu kaznu.

Državna kladionica je prestala s uzimanjem oklada na utakmice, a vlada je zaprijetila s prestankom financiranja bilo kakvih sportskih liga za koje se otkrije da su korumpirane.