FIFA_SP_2018.svg

TEŠKA SITUACIJA

Njemačka u velikom strahu: Prvaci smo, a odlazimo iz Rusije među prvima!?

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.06.2018 21:08
  • Objavljeno 19.06.2018 u 16:26
Bionic
Reading

Njemačka javnost kao ni nogometne legende nisu impresionirani viđenim u prvoj utakmici Elfa na SP-u u Rusiji, a nakon poraza od Meksika zavladao je strah da bi već protiv Švedske u subotu aktualni prvak svijeta mogao reći zbogom obrani naslova...

Prije četiri godine u Brazilu moćni Španjolci stigli su braniti naslov, ali su porazima od Nizozemske i Čilea već nakon dvije utakmice ostali bez izgleda izboriti osminu finala Svjetskog prvenstva. Istog scenarija sada se pribojavaju u Njemačkoj, jer Löwova reprezentacija već dugo igra slabo, što je kulminiralo porazom od Meksika na otvaranju skupine F.

  • +36
SP 2018., skupina F: Njemačka - Meksiko Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U subotu njemačka reprezentacija igra protiv Švedske koja je izuzetno tvrd protivnik, što je pokazala ostavivši Italiju bez nastupa na SP-u u Rusiji, a sada ima priliku zagorčati život i aktualnom prvaku svijeta kojeg će eliminirati u slučaju pobjede, a i remijem bi ga dovela na rub katastrofe.

'Švedska je u komotnoj situaciji i s mnogo samopouzdanja će igrati protiv Njemačke koju je stjerala u kut,' smatra legendarni Steffan Effenberg.

Kritika na račun izbornika i njegovih igrača je pregršt, a Mesut Özil je najmanje omiljen nakon utakmice s Meksikom.

'On kao da se ne može uklopiti u igru njemačke reprezentacije. Nema slobodu i čini se gotovo kao da nema volje igrati. Nema u njemu srca ni strasti na terenu. Ne bi me čudilo da se povuče iz reprezentacije nakon SP-a,' smatra pak Lothar Mattäus.

Ako Njemačka ispadne u grupnoj fazi, bit će to kraj uspona ove reprezentacije koji je trajao još od SP-a u Koreji i Japanu 2002. godine kada je Elf igrao u finalu, a otkad je Joachim Löw preuzeo ekipu 2006. godine slabih nastupa na velikim natjecanjima gotovo da i nije bilo...