prometno u torinu

Juventus potvrdio dolazak odličnog Argentinca, a za subotu sprema još jedno mega-pojačanje

08.07.2022 u 21:57

Bionic
Reading

Nakon dvije sezone bez naslova u Serie A, čelnici Juventusa odlučili su ponovno presložiti momčad. I zato dolaze igrači provjerene klase. Osim što je otkupljen ugovor Federica Chiese, ovog petka potpis na ugovor stavio je 34-godišnji Argentinac Angel di Maria. Dodatni plus jest taj što je Di Maria došao kao slobodan igrač

Još 2007. godine došao je iz Argentine u Europu, točnije u Portugal, gdje je nosio dres Benfice. Dres kluba iz Lisabona Di Maria je nosio tri godine, potom je četiri sezone igrao za madridski Real.

Uslijedila je jednogodišnja selidba u dres Manchester Uniteda, no tamo se nije snašao, pa je već sljedeće sezone preselio u PSG, u kojem je proveo sedam godina.

Ovog petka pak postao je igrač Juventusa, u koji je stigao kao igrač bez odštete.

'Jako sam sretan. Ovo je novi izazov za mene. Već od prvog trenutka sam vidio da su ovdje svi velika obitelj. Drago mi je što sam ovdje', rekao je Di Maria, kojem je najdraža pozicija na mjestu desnog krila. No može igrati i kao ofenzivni vezni, ali i kao lijevo krilo.

Potvrđeno je da će nositi dres s brojem 22. Prema pisanju talijanskih medija Di Maria je za ugovor do ljeta 2023. dogovorio osnovnu plaću od 5,5 milijuna eura, što može narasti do sedam milijuna s bonusima.

Naravno, Juventusovi navijači priredili su mu doček, baš kao što će sutra još jednom mega-pojačanju.

Riječ je o igraču koji je već nosio dres Juventusa, a pri odlasku, odnosno povratku u Manchester United Staroj dami donio je i 105 milijuna eura.

Paul Pogba i ovog puta dolazi bez odštete. S time što je sada i iskusniji za šest sezona igranja u Premier ligi.

Pogbin potpis prema najavama iz Italije trebao bi se dogoditi u subotu. Ovog petka Francuz je sletio u Torino.