'STARA DAMA' U ŠOPINGU

Juventus dogovorio novo pojačanje, ali i nastavio čerupati Real Madrid te mu otima veliku zvijezdu

11.01.2019 u 10:20

Bionic
Reading

Juventus je uvjerljivo najjača talijanska momčad, ali u 'staroj dami' i dalje rade na sjajnim pojačanjima s kojima njihova dominacija u Serie A nikako ne bi mogla biti ugrožena

Juventus nezaustavljivo juri prema svojoj osmoj prvenstvenoj tituli u nizu (bila bi mu to 35.), a dolaskom Cristiana Ronalda svi vjeruju da se može napraviti i toliko željeni europski iskorak – osvajanje treće Lige (Kupa) prvaka u povijesti na koju se čeka još od 1996.

Bez obzira što je 'stara dama' prejaka za konkurenciju na Apenisnkom polutoku, čelnici ne žele suparnicima pružiti ni najmanju šansu te marljivo svakodnevno rade na nadograđivanju sastava.

Tako je sve dogovoreno sa veznjakom Aaronom Ramseyjem (28) koji nako deset godina provedenih u Arsenalu iz Londona stiže u Torino za godišnju plaću od osam milijuna eura (ugovor na pet godina). Velšanin dolazi kao besplatan igrač.

No to nije sve što se ovih dana događa u najmoćnijem talijanskom klubu. Juventus je blizu potpisa produljenja ugovora s Marijom Mandžukićem do 2022., a radi se i na dolasku još jedne Realove zvijezde.

Kapetan Juventusa Mario Mandžukić protiv Young Boysa Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

U Madridu vlada totalni kaos na svim razinama, rezultati su slabi, navijači se svađaju s predsjednikom, igrači urlaju u svlačionici, dosta je nezadovoljnih svojim statusom, a ostali velikani namirisali su 'krv' te su krenuli u čerupanje još uvijek aktualnog prvaka Europe.

Juventus je zagrizao za Isca (26), veznjaka 'kraljeva', kojeg su navijači uzeli na zub zbog sve učestalijih pogrešaka na terenu, ali majstora koji se ne boji preuzeti odgvornost na travnjaku.

  • +6
Španjolski nogometaš Isco Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Navodno je Isco jako zainteresiran za prelazak te je dao svojim menadžerima zeleno svjetlo da započnu pregovore. Juventus bi mu ponudio ugovor na pet godina, a još treba s igračem dogovoriti osobne uvjete (plaću), ali isto tako i slomiti otpor Reala, jer je španjolski reprezentativac vezan uz svoj sadašnji klub do ljeta 2022.