bravo za nijemca

Jürgen Klopp rekao ono što svi misle o prodaji Newcastlea Saudijcima, a novim gazdama Svraka stigla i prva odbijenica. I to ne od bilo koga

15.10.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Newcastle je kupljen od strane saudijskog princa Mohhameda bin Salmana, osmog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Ulaskom saudijskog novca u klub sa sjevera Engleske, počinje era apsolutne dominacije Crno-bijelih, a u to je uvjeren (i) Jürgen Klopp, menadžer Liverpoola.

'Čekao sam službeno priopćenje Premier lige ili nekog iz vrha. Bilo koga, jer postoje opravdani strahovi u vezi ljudskih prava u toj zemlji. To je jasno, to je situacija. Što će ovo značiti za nogomet? Imamo novu supersilu u Newcastleu', rekao je Klopp, pa nastavio:

'Ne bih da se ove moje izjave shvate kao da mi je to posao i obveza, jer nisu. Ne postoje dvije opcije kada se radi o ljudskim pravima u Saudijskoj Arabiji. Tu nema sumnje. Ipak, kako je došlo do toga da kupe klub i to im se dozvoli, to je pitanje za druge ljude. Ako pričamo samo o nogometu, dugoročno, oni će svakako biti supersila. To je treći klub na svijetu iza kojeg stoji država i koji pripada jednoj od najbogatijih obitelji na svijetu'.

'Mogućnosti koje im se otvaraju su nevjerojatne. Cijeli svijet je bio uznemiren zbog pokušaja stvaranja Superlige. Ovo sada je praktično kao Superliga Europe, ali samo s jednim klubom. Newcastle će imati dominantnu ulogu u svijetu nogometa u sljedećih 20, 30 godina', zaključio je Klopp.

No, iako se već spominju neka velika imena koja bi trebala stići na St. James' Park, Svrakama je stigla i prva odbijenica. Naime, prema pisanju The Mirrora, novi vlasnici Newcastlea već su pokucali na vrata Zinedinea Zidanea, a on ih je, prema pisanju istog izvora, odbio.

Razlog? Nakon posla u Realu želi se odmoriti, a sljedeća stanica trebala bi mu biti francuska reprezentacija.