ANTE UMJESTO FATOSA

Jurčić na Real s novim figurama, Ruki prijeti Casillasu

13.09.2011 u 08:58

Bionic
Reading

Dinamov trener Kruno Jurčić u ponedjeljak je uigravao momčad za dvoboj s Realom, a prema viđenom na treningu, mjesto u vrhu napada trebao bi zauzeti Ante Rukavina umjesto dosad najavljivanog Fatosa Beqiraja

Dinamo u srijedu otvara sezonu u Ligi prvaka, a prvi suparnik protiv kojeg igra je veliki, jaki i ugledni madridski Real, sastavljen od ponajboljih svjetskih nogometaša. Naravno, stoga je logično da trener Jurčić uđe u tu utakmicu s namjerom što manje primiti, a ako se posreći možda i zabiti koji gol. Međutim, da bi u tome uspio, Jurčiću bi trebalo, a isto je rekao i Mourinho dok je vodio Porto protiv Reala, barem 14 igrača.

No pravila su pravila i Jurčić će od prve minute na terenu imati 'tek' 11 igrača. A među njima bi trebali biti: Kelava - Vida, Tonel, Cufre, Ibanez - Badelj, Calello - Tomečak, Sammir, Leko - Rukavina. To je formacija koju je u ponedjeljak uigravao Jurčić, a sudeći prema njoj, Rukavina je dobio prednost pred Beqirajem, baš kao i Calello pred Tomečakom.

Naravno, s obzirom da se očekivao nastup Beqiraja od prve minute, možda je to najveće iznenađenje. No statistički gledano, Rukavina je dosad dvostruko bolji od Crnogorca jer je zabio četiri gola, dva Slaven Belupu te po jedan zaprešićkom Interu i Malmöu, dok je Beqiraj ove sezone bio strijelac  tek - dva puta.