ODLAZAK U AMSTERDAM

Jurčić: Formula za pobjedu? Trebamo dati gol!

01.11.2011 u 13:18

Bionic
Reading

Dinamo je u utorak otputovao prema Amsterdamu, a trener Kruno Jurčić vjeruje da se uz puno discipline i posjed lopte Dinamo može nadati bodovima protiv Ajaxa

Kruno Jurčić bio je prilično miran pred ulazak u zrakoplov.

'Treba u Amsterdamu odigrati na višoj razini, i onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Idemo s puno optimizma da možemo uzeti prve bodove, momčad je dobro raspoložena, ova zadnja utakmica u Puli je put kako bismo možda trebali odigrati u Amsterdamu, iako, ovo je viša razina. Moramo biti strpljivi, ali i uvjereni da naš način igre može donijeti rezultate. Ako se uspijemo suprotstaviti Ajaxu u posjedu lopte, što im je glavno oružje, naše šanse rastu', veli Jurčić koji ima na okupu gotovo cjeloviti kadar.

'Samo je Tonel ostao u Zagrebu, svi ostali su spremni'.

I Ajax ima problema s ozljedam.

'Koliko čujem ima, ali tako je uvijek, tek kad dođemo na utakmicu znat ćemo tko im neće moći igrati'.

Koliko utakmica u Amsterdamu može biti drukčija od zagrebačke?

'Teško da može biti puno drukčija jer Ajax ima svoj stil igre i striktno ga se drži. I mi pokušavamo složiti svoj stil, igrati uvijek sličan nogomet pa ne vjerujem da će utakmica biti puno drukčija'.

Ima li nekakva formula za pobijediti Ajax?

'Ima: dati gol, moramo dati gol'.

I Jurčiću se uvijek lijepo podsjetiti na lijepe trenutke u Amsterdamu, pogotovo na igrače, kad je slavio protiv Ajaxa.

'Naravno da se lijepo toga sjetiti, a Ajax je momčad s kojom smo se često susretali. Bude li uz nas i sportska sreća kakvu smo imali u tim nekadašnjim utakmicama, onda ni danas neće biti problema', zaključio je trener Dinama.