veliki transfer

Junak Italije i najbolji igrač Eura 2020. ima novi klub; europski velikan doveo Gianluigija Donnarummu u nadi da će mu donijeti Ligu prvaka

14.07.2021 u 20:49

Bionic
Reading

Gianluigi Donnarumma je dres Milana u kojem je od 14. godine zamijenio onim PSG-a

Junak Italije i najbolji igrač Eura 2020. Gianluigi Donnarumma ima novi klub. Sjajni 23-godišnji vratar danas je potpisao za PSG u koji stiže besplatno nakon što mu je istekao ugovor s Milanom. Potpisao je na pet godina, a novoj ekipi će se priključiti nakon što odradi tri tjedna godišnjeg odmora.

Tako je završila dugotrajna sapunica oko njegovog odlaska iz Milana. Nakon što je osvojio Euro, potpisao je i unosan ugovor s francuskim velikanom, ali način na koji je otišao iz Milana će mu zauvijek biti mrlja na karijeri. U Milanu je od 14 godine, a za prvu ekipu je debitirao sa 16, da bi u zadnjih nekoliko mjeseci počeo ucjenjivati klub oko povećanja ugovora u dogovoru s menadžerom Minom Raiolom.

Bilo je govora čak i da će otići u Juventus za manje novaca, a na kraju je ljubav zamijenio PSG-ovim milijunima. Prije odlaska u Pariz se na Instagramu oprostio od navijača Milana.

'Neku su izbori teški, no oni su dio odrastanja. U Milan sam stigao još kao dijete i osam godina sam nosio ovaj dres s ponosom. Borili smo se, patili, pobjeđivali, plakali, slavili sa suigračima, trenerima, navijačima i svima koji su dio kluba i ključni dio onoga što mi je godinama bila obitelj. U dresu Rossonera sam postigao i osobne ciljeve poput debija u Serie A sa 16 godine, a proživio sam i nevjerojatne godine koje nikada neću zaboraviti', napisao je Donnarumma pa dodao:

'Vrijeme je za oproštaj. Izbor nije bilo lahgan, a ova objava sigurno nije dovoljna da ga objasnim. Možda se ni ne može objasniti jer se najdublji osjećaji teško mogu iskazati riječima. Samo mogu reći da je ponekad ispravno izabrati promjenu, suočiti se s drugačijim izazovima, rasti i upotpunjavati se', napisao je Donnarumma u svojem oproštajnom pismu od Milana.

Talijanski golman je dodao i to da će Milan uvijek biti dio njega.

'Svi Rossoneri koje sam upoznao, od prvog do zadnjeg dana, će uvijek ostati u mom srcu kao važan, ključan dio života u kojem sam postao ovo što jesam. Želim Milanu sve moguće uspjehe svim srcem. Osjećaje koji me vežu za ove boje bi udaljenost ni vrijeme ne mogu izbrisati', napisao je Donnarumma i promijenio boje.