LIGA PRVAKA

Jug u skupini s Pro Reccom, Barcelonetom i Partizanom

30.08.2016 u 22:57

Bionic
Reading

U utorak je u Dubrovniku održan ždrijeb skupina vaterpolske Lige prvaka, a branitelj naslova Jug CO će igrati u skupini B s talijanskim Pro Reccom, španjolskom Barcelonetom, beogradskim Partizanom te još dva od četiri pobjednika u trećem kvalifikacijskom krugu.

U skupini A Lige prvaka nalaze se grčki Olympiacos, mađarski Szolnoki, njemački Spandau 04 i francuska Nica te pobjednici kvalifikacijskih skupina B i D.

Kako je domaćin završnog turnira 'Final Six' mađarski Szolnoki, iz skupine A uz Mađare prolaze još druge dvije najbolje momčadi. U Jugovoj skupini B će plasman na završni turnir trebati biti među tri najbolja kluba.

Predsjednik Uprave VK Jug, Lukša Jakobušić rekao je nakon ždrijeba kako je skupina u kojoj se nalazi Jug dosta jaka, no kako je 'jugašima' mjesto na 'Final Six-u'.

'Izbjegli smo Szolnoki koji je domaćin, a s ovom ekipom, na ovom nivou ne možemo reći da nam je svejedno, ali trebali bi proći. Grupa je jaka jer su s nama tri zadnja osvajača Lige prvaka. Trenutno ne znamo tko će biti na petom i šestom mjestu u skupini, odnosno tko će biti pobjednici kvalifikacijskih utakmica A i C. Kvalifikanti su jaki ove godine, ali nama je mjesto na Final Six-u', rekao je Jakobušić te dodao kako će se za preostala četiri mjesta u skupinama natjecati tridesetak klubova kroz tri kvalifikacijska ciklusa.

Konačan sastav skupina bit će poznat tek 9. studenog, kad su na rasporedu uzvratni susreti trećeg kvalifikacijskog kruga. Grupna faza Lige prvaka trajat će od 30. studenog do 26. travnja sljedeće godine, a "Final Six" je na rasporedu od 25. do 27. svibnja 2017.

Ždrijeb prvog kvalifikacijskog kruga napravljen je još ranije, a 23 kluba podijeljenja su na četiri turnira koji su na rasporedu od 30. rujna do 2. listopada. Hrvatski je predstavnik splitski Mornar koji će igrati u skupini A. Domaćin tog turnira je rumunjska Oradea, a uz Splićane još nastupaju turski Galatasaray i nizozemski Utrecht.

Kvalifikacijska skupina B igrat će se u Budimpešti, a uz domaći OSC Budapest nastupit će njemački Hannover 1898 i nizozemski Barendrecht. Skupini C domaćin je La Valleta, a uz istoimenog domaćina za plasman u Ligu prvaka borit će se Jadran iz Herceg Novog, bukureštanska Steaua i poljska Arkonia iz Szczecina. Porto je domaćin turnira skupine D, a uz portugalskog prvaka Clube Fluvial Portuense nastupit će talijanski BPM Sport Management iz Verone, turski ENKA Sport Club i ruski Sintez iz Kazanja.