PRVI PORAZ RIJEČANA

Jug na krilima Azeveda 'okrenuo' Primorje u Gružu

04.03.2013 u 08:21

Bionic
Reading

U derbi susretu 17. kola Jadranske vaterpolske lige momčad Jug Croatia osiguranja je na bazenu u Gružu pobijedila Primorje Erste banku 5:4 (1:2, 0:0, 1:2, 3:0)

Gostujuća momčad mladog trenera Ivana Asića vodila je od početka susreta, ali je domaćin u zadnjoj četvrtini došao do pobjede koja mu ipak neće bi ti dovoljna za prvo mjesto u Jadranskoj ligi, ali niti i u natjecanju za naslov ovogodišnjeg vaterpolskog prvaka Hrvatske jer je Primorje bolje u međusobnom susretu. Ipak, slavni gospari tako su upisali prvu pobjedu u sezoni protiv najtežeg protivnika. Izgubili su na reviji na Korčuli, u finalu Kupa u zagrebu i u prvom dvoboju u Rijeci. Vrlo vjerojatno će snage sučeliti i u finalima jadranske i hrvatske lige.

Golove za Jug CO zabili su Azavedo (3), koji je i zaokružio veliki preokret jugaša u posljednjem napadu, Joković i Dobud, a za goste Denes Varga (2), Muslim i Krapić.

U drugoj utakmici Budva je pobijedila Medveščak 10:5, dok su u ostalim utakmicama 17. kola, koje su odigrane u petak i subotu, postignuti sljedeći rezultati: Mladost - Jadran (ST) 14:10, POŠK - Šibenik 12:8 te Mornar - Primorac 13:7.

Na tablici vodi Primorje EB sa 48 bodova, koliko ima i Jug CO, treća je Mladost (36), a zatim slijede Budva (35), POŠK (29).